Deoarece aveam o cutie cu visine la congelator, m-am gandit ca ar fi foarte buna o prajitura cu urda. Din seria "prajituri cu urda", va invit sa incercati si Prajitura cu urda si mure , Prajitura cu urda si cirese sau Prajitura cu urda si capsuni. Au fost la fel de delicioase.
Ingrediente:
300 g visine
2 linguri gris
500 g urda
3 oua
120 g unt
150g zahar
250g faina
1 lingurita extract de vanilie
1 plic praf de copt
1/2 lingurita sare
200ml iaurt
200ml smantana
Mod de preparare:
Speli visinele si le scoti samburii, apoi le lasi la scurs intr-o sita.
Untul moale, la temperatura camerei, il mixezi cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugi ouale unul cate unul (plus o lingura de faina, ca sa nu obtii o compozitie cu aspect taiat) si mixezi bine dupa fiecare adaugare.
Adaugi si urda maruntita
si mixezi bine pana cand compozitia e omogena.
Separat amesteci faina cu praful de copt si sarea. Pui jumatate din ingredientele uscate peste compozitia de oua si urda si mixezi usor. Adaugi extractul de vanilie, smantana si jumatate din iaurt si omogenizezi din nou.
Separat amesteci faina cu praful de copt si sarea. Pui jumatate din ingredientele uscate peste compozitia de oua si urda si mixezi usor. Adaugi extractul de vanilie, smantana si jumatate din iaurt si omogenizezi din nou.
La
final adaugi restul de faina si iaurt si mixezi usor, doar pana cand se
incoporeaza complet.
Pui jumatate din visinele tavalite
prin gris si amesteci usor.
Torni aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si asezi restul visinelor apasandu-le usor in
aluat,
apoi le acoperi cu aluat cu ajutorul unei linguri/spatule.
Introduci tava (de dimensiuni 24/24 cm sau 20/30 cm) in cuptorul preincalzit la 180 grade C (foc mediu). O coci pentru 45-50 de minute, sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
Cand e gata o scoti din cuptor si o lasi la
racit in tava, iar apoi o servesti.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu