Va invit sa incercati o rulada de porc umpluta cu nuci si ardei. Aceasta rulada poate fi pregatita si din carne de curcan sau pui, dupa preferinta. Cred ca poate fi servita de sarbatori si va fi foarte apreciata de musafiri.
Ingrediente:
600 g pulpa de porc
Ingrediente:
600 g pulpa de porc
Pentru umplutura:
o mana de nuci tocate si prajite
1 ceapa alba
1/2 ardei gras rosu
1 lingura ulei de masline
1 ou
1/2 lingurita sare
un varf de lingurita piper
1/2 lingurita pudra de nucsoara
2 linguri pesmet
o mana de nuci tocate si prajite
1 ceapa alba
1/2 ardei gras rosu
1 lingura ulei de masline
1 ou
1/2 lingurita sare
un varf de lingurita piper
1/2 lingurita pudra de nucsoara
2 linguri pesmet
Pentru uns rulada:
2 linguri ulei de masline
un varf de lingurita piper
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita nucsoara
1 lingurita boia de ardei dulce
2 linguri ulei de masline
un varf de lingurita piper
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita nucsoara
1 lingurita boia de ardei dulce
Mod de preparare:
Toci nucile si le prajesti intr-o tigaie teflonata.
Ceapa si ardeiul le toci cubulete mici si le calesti intr-o lingura de ulei de masline.
Amesteci intr-un castron nucile prajite cu ceapa si ardeiul calit. Adaugi oul batut, pesmetul si condimentele si amesteci.
Carnea o bati cu ciocanul de batut carne,
adaugi compozitia de nuci,
o rulezi
si o legi cu ata de bucatarie.
Intr-o farfurie amesteci uleiul de masline cu sarea, piperul,
nucsoara si boia de ardei si ungi cu acest amestec rulada. Asezi rulada intr-un vas termorezistent uns cu ulei
si acoperi
vasul cu capac. Introduci vasul in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru
o ora si jumatate. Ultimele 20 de minute lasi vasul descoperit. Ungi rulada cu sosul lasat in tavita.
Scoti rulada din cuptor si o lasi sa se raceasca complet inainte de a o felia.
Scoti rulada din cuptor si o lasi sa se raceasca complet inainte de a o felia.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu