vineri, 9 decembrie 2016

Fursecuri fragede


Deoarece anuntau astazi la radio ca ar fi ziua internationala a fursecurilor, m-am gandit sa postez si eu aceasta reteta pe care am facut-o mai demult si ramasese nepublicata.

Ingrediente:

Pentru aluat:
250 g unt
125 g zahăr
2 plicuri Zahăr vanilinat
1 ou
3 gălbenuşuri
250 g făină
150 g amidon din porumb

Pentru sirop:
150 g ciocolată de menaj, amăruie,
2 linguriţe ulei

Temperatura de coacere:cca. 200°C (preîncălzit)
Timp de coacere:
cca. 10 minute pentru fiecare tavă.
Se obţin aproximativ 80 bucăţi.


Mod de preparare:
Pentru aluat amesteci untul sau margarina cu mixerul la viteză maximă. Adaugi treptat zahărul, zahărul vanilinat şi amesteci, până când se formează o masă compactă. Adaugi treptat oul şi gălbenuşurile, fiecare gălbenuş la aproximativ ½ minut.


Amesteci făina cu amidonul şi le încorporezi în aluat. 




Aluatul il pui într-un şpriţ, cu ajutorul căruia faci forme de coroniţe cu diametrul de aproximativ 4 cm, pe tava unsă şi tapetată cu hârtie pentru copt şi apoi o introduci în cuptor, pentru 15 minute.



Fursecurile le scoti din tavă şi se lasi la răcit.
Pentru glazură tai ciocolata în bucăţi mici, amesteci cu ulei şi fierbi pe baie de aburi la temperatură mică, până devine o masă compactă. Scufunzi fursecurile pe jumătate în ciocolată şi le aşezi pe hârtie pentru copt. Le pudrezi cu bomboane colorate. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu