Deoarece anuntau astazi la radio ca ar fi ziua internationala a fursecurilor, m-am gandit sa postez si eu aceasta reteta pe care am facut-o mai demult si ramasese nepublicata.
Ingrediente:
Pentru
aluat:
250 g unt
125 g zahăr
2 plicuri Zahăr vanilinat
250 g unt
125 g zahăr
2 plicuri Zahăr vanilinat
1
ou
3 gălbenuşuri
250 g făină
150 g amidon din porumb
3 gălbenuşuri
250 g făină
150 g amidon din porumb
Pentru sirop:
150 g ciocolată de menaj, amăruie,
2 linguriţe ulei
Temperatura de coacere:cca. 200°C (preîncălzit)
Timp de coacere:
cca. 10 minute pentru fiecare tavă.
Se obţin aproximativ 80 bucăţi.
Mod
de preparare:
Pentru
aluat amesteci untul sau margarina cu mixerul la viteză maximă. Adaugi treptat
zahărul, zahărul vanilinat şi amesteci, până când se formează o masă compactă. Adaugi
treptat oul şi gălbenuşurile, fiecare gălbenuş la aproximativ ½ minut.
Amesteci făina cu amidonul şi le încorporezi în aluat.
Aluatul il pui într-un
şpriţ, cu ajutorul căruia faci forme de coroniţe cu diametrul de aproximativ 4
cm, pe tava unsă şi tapetată cu hârtie pentru copt şi apoi o introduci în
cuptor, pentru 15 minute.
Fursecurile le scoti din tavă şi se lasi la răcit.
Pentru glazură tai ciocolata în bucăţi mici, amesteci cu ulei şi fierbi pe baie
de aburi la temperatură mică, până devine o masă compactă. Scufunzi fursecurile
pe jumătate în ciocolată şi le aşezi pe hârtie pentru copt. Le pudrezi cu bomboane
colorate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu