Va invit la o prajitura rapida si delicioasa cu gem de prune, nuci si aluat razuit.
Ingrediente:
-pentru blat:
1 ou
3 galbenusuri
100 g zahar
500 g faina
1 praf de copt
esenta de vanilie
250 g unt
-pentru umplutura:
3 albusuri
70 g zahar macinat
esenta de vanilie
100 g nuca macinata
250 g gem de prune
Mod de preparare:
Pentru blat, mixezi untul la temperatura camerei cu zaharul, adaugi galbenusurile si mixezi bine dupa fiecare.
3 albusuri
70 g zahar macinat
esenta de vanilie
100 g nuca macinata
250 g gem de prune
Mod de preparare:
Pentru blat, mixezi untul la temperatura camerei cu zaharul, adaugi galbenusurile si mixezi bine dupa fiecare.
Adaugi esenta de vanilie si oul intreg
si mixezi
pana devine o crema, apoi adaugi faina amestecata cu praful de copt.
Framanti un aluat omogen si nelipicios.
Opresti o bila de aluat pe
care o framanti cu putina faina si o dai la congelator.
Restul de aluat il intinzi in tava tapetata cu hartie de copt si presari deasupra o lingura de nuca macinata.
Pentru crema, mixezi albusurile spuma cu un praf de sare, adaugi zaharul treptat si mixezi pana devine o bezea lucioasa.
Adaugi nuca,
gemul
si amesteci
bine.
Torni compozitia peste aluat si intinzi.
Scoti aluatul de la rece si il dai prin razatoarea cu ochiuri mari deasupra cremei.
Intruduci tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 40-45 de minute, pana cand este frumos rumenita.
O lasi sa se raceasca si o servesti.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu