vineri, 17 martie 2017

Prajitura cu mere rase



Deoarece aveam multe oua de tara si mere (care riscau sa se strice) m-am gandit sa pregatesc o prajitura rapida. 
Va invit sa o incercati si voi deoarece este delicioasa.

Ingrediente (dimensiune tava 18 x 30 cm):
7 mere
4 oua
200g faina
100g zahar
100ml ulei
1 plic praf de copt
esenta de vanilie
scortisoara


Mod de preparare:
Merele spalate si curatate de coaja, le razi pe razatoarea cu ochiuri mari si le storci de zeama.


Albusurile le bati spuma tare cu un praf de sare apoi adaugi zaharul macinat si le mixezi bine. 


Adaugi in compozitie galbenusurile, esenta de vanilie, scortisoara si omogenizezi. 


Pui uleiul si mixezi bine. Adaugi treptat faina cernuta cu praful de copt si amesteci usor, de jos in sus, cu o lingura de lemn. 


Adaugi merele in aluat si amesteci usor, pana cand se omogeniseaza compozitia.


Torni compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, nivelezi 


si o introduci in cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru 40-45 minute, pana cand trece testul cu scobitoarea. 


Lasi prajitura sa se raceasca si apoi o tai si o servesti.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu