Daca vi s-a facut pofta de ceva dulce,va invit sa incercati o prajitura rapida si delicioasa cu iaurt si mere. Pentru aceasta reteta m-am inspirat de pe blogul Mariei.
Ingrediente (tava 20cm):
Pentru blat:
4 oua
8 linguri zahar
1 varf lingurita sare
120 ml ulei
200 g iaurt
1 plic praf de copt
250 g faina
esenta de lamaie
Pentru umplutura:
8 mere micute, acrisoare
nuci
stafide
Mod de preparare:
Pentru blat: separi albusurile de galbenusuri. Bati albusurile spuma cu sarea, adaugi treptat zaharul si bati pana se intareste compozitia, apoi incorporezi pe rand: galbenusurile,
Mod de preparare:
Pentru blat: separi albusurile de galbenusuri. Bati albusurile spuma cu sarea, adaugi treptat zaharul si bati pana se intareste compozitia, apoi incorporezi pe rand: galbenusurile,
uleiul
si iaurtul, amestecand circular
pentru a nu se lasa compozitia.
La final adaugi esenta si faina in ploaie.
Pentru umplutura: speli si stergi bine merele, iar cu ajutorul unui cutit cu varful ascutit (sau cu ustensila speciala) scoti cotoarele.
Tapetezi cu hartie de copt fundul unei tavi cu pereti detasabili si ungi peretii cu unt, asezi merele in tava si umpli interiorul acestora cu bucatele de nuci amestecate cu stafide. Eu am folosit o tava cu diametru de 23 cm si a fost cat pe ce sa ramana merele neacoperite. Va sfatuiesc sa folositi fie o tava mai mica (de 20 cm) fie sa mariti cantitatile de ingrediente, daca aveti o tava mare.
Rastorni compozitia de blat peste ele si nivelezi.
Introduci tava in cuptorul preincalzit la 180de grade C pentru 50-60 de minute pana cand trece testul cu scobitoarea.
Lasi sa se raceasca prajitura in tava dupa care o transferi / rastorni pe platou.
Daca doresti poti sa intinzi deasupra cateva linguri de gem de caise/
capsuni / zmeura etc.
Ce bine arata sectiunea si ce galben frumos are blatul!
RăspundețiȘtergereMultumesc! Culoarea e asa frumoasa pentru ca am folosit oua de tara. ;)
RăspundețiȘtergere