Imi era pofta de ficatei si m-am gandit sa fac un preparat delicios cu sos alb si ciupercute. Ca si garnitura am pregatit un orez delicios aromat cu condimente Maggi. Preparatul a iesit delicios si a disparut rapid din farfurii. Va invit si pe voi sa il incercati si sa va convingeti cat e de gustos!
Ingrediente:
250 g ficatei de pui
100 g ciuperci Bonduelle
1 foaie de dafin
1 ceapa
4-5 linguri ulei
o lingura condiment Maggi Secretul Gustului gust de gaina
sare
piper
-pentru sos:
100 ml smantana
50 g crema de branza cu verdeata
un varf de cutit de nucsoara
marar
sare
o lingura condiment Maggi Secretul Gustului gust de gaina
sare
piper
-pentru sos:
100 ml smantana
50 g crema de branza cu verdeata
un varf de cutit de nucsoara
marar
sare
-pentru garnitura:
100g orez
1 ceapa
1/3 ardei gras rosu
3 linguri ulei
sare
o lingura condiment Maggi Secretul Gustului gust de gaina
Mod de preparare:
Speli ficateii de pui si ii pui la fiert in apa cu sare, timp de 15-20 de minute.
Cureti, speli si toci ceapa marunt si o pui la calit intr-o cratita, in ulei incins, apoi adaugi ciupercile, foaia de dafin, piper, o lingura condiment Maggi Secretul Gustului gust de gaina, sare si o cescuta cu apa.
Mod de preparare:
Speli ficateii de pui si ii pui la fiert in apa cu sare, timp de 15-20 de minute.
Cureti, speli si toci ceapa marunt si o pui la calit intr-o cratita, in ulei incins, apoi adaugi ciupercile, foaia de dafin, piper, o lingura condiment Maggi Secretul Gustului gust de gaina, sare si o cescuta cu apa.
Acoperi
cratita cu un capac si lasi sa se inabuse ceapa si ciupercile la foc mic,
amestecand din cand in cand.
Intre timp pregatesti garnitura. Cureti ceapa, o speli si o toci
marunt si o pui la calit impreuna cu ardeiul taiat cubulete mici. Adaugi o
lingura condiment Maggi Secretul Gustului gust de gaina,
sare, o canita de
apa si lasi sa fiarba 5-10 minute. Speli orezul si il adaugi peste ceapa. Pui
si o cana de apa si lasi sa fiarba la foc potrivit.
Scoti ficateii din apa si ii clatesti bine cu apa rece, apoi ii
adaugi peste ciuperci si lasi sa fiarba.
Amesteci smantana cu branza si cu doua linguri cu apa
si torni
peste ficatei.
Presari si nucsoara, (care se da prin strecuratoare pentru a nu
ramane densa), amesteci totul bine si mai lasi sa clocoteasca circa 5 minute.
La final, adaugi mararul spalat si tocat (eu am folosit uscat, deoarece nu am
avut proaspat) si potrivesti sosul de sare.
Servesti aceasta mancarica delicioasa alaturi de o garnitura de
orez (ornata cu marar proaspat...din pacate eu nu am avut).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu