duminică, 17 iunie 2018

Salata cu ciuperci si piept de curcan




Va invit să încercați o rețetă delicioasă de salată. Eu am asezonat-o cu boia de ardei dulce și cimbrișor Delikat și a fost minunată.

Ingrediente:
-pentru salată:
250g piept de curcan
100g măsline (păstrezi câteva pentru ornat)
1 borcan ciuperci feliate
4 ouă
6 linguri boabe de porumb fiert
1 lingura ulei
sare
boia de ardei dulce Delikat
cimbrișor Delikat

-pentru maioneză:
1 gălbenuș crud
1 gălbenuș fiert
ulei
o lingură muștar
zeamă de lămâie

-pentru decor: 
măsline
fire de ceapă verde
boabe de porumb

Mod de preparare:
Speli pieptul de curcan, îl tai cubulețe și îl pui la călit în uleiul încins. Adaugi boia de ardei dulce Delikat și sare și învârți carnea pe toate părțile și lași să se rumenească puțin. 


Adaugi o cană de apă și lași să fiarbă.După ce a scăzut apa și pieptul de curcan este fiert, adaugi ciupercile tăiate mărunt și presari cimbrișor de la Delikat și lași să fiarbă până când apa scade complet.


Lași amestecul să se răcească și îl transferi într-un castron.


Fierbi ouăle tari, le lași să se răcească, le cureți de coajă și le tai cubulețe, apoi le adaugi peste amestecul de curcan și ciuperci. Adaugi măslinele tăiate rondele și boabele de porumb și amesteci ușor.



Pentru maioneză folosești 2 gălbenușuri (unul crud și unul fiert) pe care le amesteci și adaugi câte puțin ulei peste ele. Pentru a fi sigură că nu se taie maioneza te sfătuiesc să amesteci într-un singur sens. La final adaugi muștar și lămâie după gust.


Adaugi maioneza peste restul compoziției, adaugi sare după gust și amesteci ușor.


Decorezi după inspirație. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu