duminică, 1 iulie 2018

Placinta cu pui, ardei și ciuperci




Mi s-a oferit șansa să testez noua gamă de condimente Delikat, cun ingrediente 100% naturale. Pentru un plus de savoare, eu am folosit condiment pentru pui Delikat, care a dat un gust aparte preparatului și plăcinta a fost pe placul întregii familii. Vă invit să le încercați și voi!

Ingrediente:
1 aluat foietaj

-pentru umplutură:
500 g piept de pui
3 linguri ulei de măsline
2 cepe mari verzi
1 borcan ciuperci
1/2 ardei gras roșu
150g cașcaval
sare
condiment pentru pui Delikat
pătrunjel verde

-pentru uns:
Ou bătut

Mod de preparare:
Toci ceapa mărunt și o pui la călit în uleiul încins. Când ceapa s-a înmuiat puțin adaugi carnea tocată, 


ardeiul tăiat cubulețe, condiment pentru pui Delikat, 


ciupercile tăiate cubulețe 


și pătrunjelul tocat. Pui sare după gust. 


Adaugi o căniță de apă și lași să fiarbă la foc potrivit, până când scade apa. Lași compoziția să se răcească, apoi adaugi ouăle mixate (păstrezi câteva linguri de compoziție pentru uns foaie de aluat de deasupra) și sare dacă mai este nevoie. Omogenizezi compoziția.


Tapetezi o tavă (20x30 cm) cu hârtie de copt și așezi jumătate din aluat în tavă și o înțepi cu furculița din loc în loc. Dacă folosești o tavă mai mare vor fi necesare 2 foi de aluat. Presari puțin pesmet, apoi presari jumătate din cașcavalul ras, 


torni deasupra compoziția de carne, 


presari restul de cașcaval ras 


și adaugi deasupra foaia de aluat, o înțepi din loc în loc și o ungi cu oul bătut. 


Înțepi aluatul din loc în loc cu o scobitoare (pentru a nu se umfla la copt), introduci tava în cuptor, la temperatură ridicată la început (circa 5 minute), apoi la foc potrivit şi lași până la coacerea completă, circa 40-45 de minute, până când plăcinta se rumenește frumos. 


O lași să se răcorească puțin și o servești.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu