Ar fi păcat să aruncați albușurile rămase de la alte prăjituri, când puteți pregăti niște cornulețe delicioase. Eu m-am inspirat de la Dana Burlacu (prajituricisialtele.ro)
Ingrediente:
90g albuș (cca. 3 albușuri)
100g unt
50g zahăr
140g făină
25g cacao
50g nuci măcinate
1 linguriță praf de copt (4-5g)
1 linguriță esență de vanilie
1 praf de sare
Mod de preparare:
Albușurile se bat spumă împreună cu zahărul
măcinat și sarea. Se adaugă câte puțin untul topit și răcit și esența de
vanilie amestecând ușor.
Se adaugă cacaoa, nucile măcinate și apoi făina cu praful de copt.
Se amestecă până când se omogenizează ingredientele. Se va obține un aluat ușor moale și lipicios. Se acoperă cu o folie alimentară și se dă la frigider pentru o oră sau chiar peste noapte.
Cuptorul se pornește la 180 grade Celsius.
Aluatul se întinde pe o hârtie de copt. Este ușor sfărâmicios, dar se poate întinde cu sucitorul într-o foaie nu foarte subțire.
Cu un tăietor ondulat (sau cu cuțitul) se decupează tringhiuri cu unghi ascuțit. Triunghiurile se rulează de la bază spre vârf. Cornulețele se așează în tava tapetată cu hârtie de copt și se coc la 180 grade Celsius, cca.25-30 de minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu