Pentru sărbători m-am gândit să pregătesc o salată delicioasă de pui, pe care am decorat-o cu un Moș Crăciun simpatic.
Ingrediente:
-pentru
salata:
4
pulpe de pui dezosate
1
ardei gras roșu
1
ardei galben
50g
masline
1
borcan ciuperci feliate
sare
castraveți
murați
1
felie de țelină
-pentru
maioneza:
2
ouă
100ml
ulei
o
lingură muștar
zeamă
de lămâie
-pentru
decor:
¼
ardei roșu
¼
ardei galben
Albușul
de la ou (fiert pentru maioneză)
3-4
măsline
Mărar
Mod
de preparare:
Se
fierb pulpele de pui, se lasă se se răcească, se taie cubulețe și se pun într-un
castron. Se clătesc ciupercile, se scurg bine de apă și se taie cubulețe. Se
taie cubulețe măslinele, ardeiul și castraveții și se adaugă peste restul
compoziției. Se păstrează câteva măsline și o bucată de ardei gras și galben
pentru decor. Se adaugă țelina dată pe răzătoarea mică și se amestecă.
Se
adaugă maioneza peste restul compoziției, se adaugă sare după gust și se
amestecă ușor. Eu am păstrat 2-3 linguri de maioneză și le-am întins peste
salată, după ce am transferat-o într-un castron.
Pentru
decor, se decupează bucăți din ardeiul roșu și albușul de ou fiert și se face
căciula și îmbrăcămintea moșului. Din măsline se fac ochii, cureaua și bocancii
moșului. Din ardeiul galben se fac fața și mâinile moșului. Se așează
ingredientele astfel încât să-l obții pe Moș Crăciun. Pentru globuri am folosit
un capac de la un pix.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu