E prima dată când nu folosesc gelatină la pregătirea unui cheesecake. Până acum îmi era frică să nu fie prea moale compoziția. Dacă mixați ganach-ul după ce a stat la rece și apoi mixați smântâna pentru frișcă pe jumătate șo spio cu restul ingredientelor, cu siguranță veți obține o prăjitură cremoasă, perfectă.
Ingrediente:
-pentru blat:
200 g biscuiți cu cacao
100 g unt topit
-pentru crema:
100 g ciocolată neagră
100 g ciocolată cu lapte
200 g frișcă lichidă
250 g mascarpone
30 g zahăr pudră
200 g smântână pentru frișcă
Decor:
ornamente pentru prăjituri
Blat:
Se mărunțesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se amestecă puțin până se încorporează bine.
Se pune un inel reglabil pe un platou (diametru de 20 cm) și se toarnă compoziția de biscuiți, apoi se tasează cu ajutorul unui pahar cu fundul drept.
Crema:
Se încălzește frișca lichidă până la punctul de fierbere, se dă deoparte și se pune ciocolata mărunțită, se omogenizează bine și se lasă să se răcească, cel puțin o oră (în frigider).
Se mixează smântâna pentru frișcă cu zahărul pudră, până devine spumoasă și apoi se pune mascarpone și se omogenizează.
200 g biscuiți cu cacao
100 g unt topit
-pentru crema:
100 g ciocolată neagră
100 g ciocolată cu lapte
200 g frișcă lichidă
250 g mascarpone
30 g zahăr pudră
200 g smântână pentru frișcă
Decor:
ornamente pentru prăjituri
Blat:
Se mărunțesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se amestecă puțin până se încorporează bine.
Se pune un inel reglabil pe un platou (diametru de 20 cm) și se toarnă compoziția de biscuiți, apoi se tasează cu ajutorul unui pahar cu fundul drept.
Crema:
Se încălzește frișca lichidă până la punctul de fierbere, se dă deoparte și se pune ciocolata mărunțită, se omogenizează bine și se lasă să se răcească, cel puțin o oră (în frigider).
Se mixează smântâna pentru frișcă cu zahărul pudră, până devine spumoasă și apoi se pune mascarpone și se omogenizează.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu