sâmbătă, 16 octombrie 2021

Prajitura cu pere si budinca de vanilie


Vă invit la o prăjitură delicioasă cu pere. Eu m-am inspirat de pe blogul Timeei, căreia îi mulțumesc pentru idee și o pup. A ieșit delicioasă și v-o recomand cu drag.

Ingrediente:
Pentru blat:
4 ouă
un praf de sare
150 g zahăr
250 g făină
200ml lapte
200ml ulei
1 linguriță praf de copt
1 plic zahar vanilat
esență de lămâie

Pentru umplutură:
1 plic budincă de vanilie
400 ml lapte
3 linguri zahăr
6 pere coapte
fulgi de migdale

Mod de preparare:
Mai intai pregătești budinca conform instrucțiunilor de pe plic doar că folosești cantitățile de lapte și zahăr de mai sus.
Pentru blat: bați albușurile spumă tare cu un praf de sare, adaugi apoi zahărul măcinat și zahărul vanilat, mixând încă câteva minute. Adaugi apoi pe rând gălbenușurile, esența de lămâie, laptele și uleiul mixând după fiecare. La final încorporezi făina cernută cu praful de copt folosind o spatulă și amestecând ușor ca să nu se lase spuma.



Speli și cureți perele. 3 dintre pere le tai cubulețe ți le adaugi peste aluat și amesteci ușor.


Torni compoziția într-o tavă rotundă (de 26 cm) tapetată pe fund cu hârtie de copt.
Budinca o pui peste blat din loc în loc.


Peste budinca de jur împrejur așezi felii de pere și fulgii de migdale. 


Introduci tava în cuptorul preincălzit la 180 de grade C, pentru 50-60 de minute, până când trece testul cu scobitoarea și se rumenește frumos.
Scoți tava din cuptor și lași să se răcească, apoi o transferi pe un platou și o servești.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu