Aveam niște brânză de vaci și era păcat să o arunc, astfel încât am pregătit o prăjitură delicioasă. Eu am folosit vișine congelate, pe care le-am decongelat și le-am scurs bine. Puteți folosi și alte fructe de sezon.
Ingrediente:
-pentru blat:
6 ouă
120g zahăr
50ml ulei
100g făină
50g cacao extra black
1/2 plic praf de copt
200g vișine fără sâmburi
-pentru crema de brânză:
750g brânză de vaci
100g zahar cu aromă de citrice
4 ouă
1 plic budincă de vanilie
Mod de preparare:
Pentru blat, se bat albușurile cu un praf de sare până se spumează ușor. Se adaugă zahărul în 2-3 reprize și se mixează până când se obține o bezea tare. Se amestecă gălbenușurile cu uleiul și se încorporează în 2 reprize în albușurile bătute. Se amestecă făina cu cacaoa și praful de copt și se cern peste amestecul precedent și se amestecă ușor cu o spatulă cu mișcări de jos în sus.
Se toarnă aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt (35 x 25 cm) și se presară vișinile scurse de zeamă din loc în loc. Se introduce tava pentru 15 minute în cuptorul încins la 180 de grade C.
Se scoate tava și se întinde crema de brânză. Se nivelează și se introduce tava în cuptor pentru cca. 30-35 de minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu