Acest desert delicios mi-a făcut cu ochiul pe blogul Georgianei . A ieșit absolut delicios și vă recomand cu drag să-l încercați și voi. Se pregătește foarte ușor.
Ingrediente:
* pentru o tavă de 18-20cm
Ingrediente blat biscuiți:
200g biscuiți
100g unt
25g cacao neagră
Se pune un inel de tort pe un platou. Se pune de jur împrejur hârtie de copt sau folie de acetat astfel încât sa ne fie ușor sa scoatem cheesecake-ul din inel la final și se toarnă compoziția de biscuiți și unt.
Se nivelează cu ajutorul unui pahar cu baza plată.
Se toarnă peste stratul de biscuiți 1/3 din compoziția de cheesecake obținută anterior și se nivelează cu o spatulă.
În cafeaua răcită se înmoie pișcoturile și se așază uniform pe toată suprafața primului strat de cheesecake. Pentru a se așeza cât mai bine în tavă se taie colțurile pișcoturilor de la margini.
Se pune restul de cremă peste pișcoturi și se nivelează, apăsând ușor cu o spatulă astfel încât să umplem toate golurile dintre tavă și pișcoturi.
Se ornează cheesecakeul cu crema de tiramisu. Eu am folosit un poș cu dui rotund cât mai larg pentru a obține niște vârfuri frumoase deasupra.
* pentru o tavă de 18-20cm
Ingrediente blat biscuiți:
200g biscuiți
100g unt
25g cacao neagră
Ingrediente cheesecake:
500g mascarpone
200ml smântână pentru frișcă
100g zahăr pudră
5g gelatină
50ml apă rece
1 linguriță esență rom
500g mascarpone
200ml smântână pentru frișcă
100g zahăr pudră
5g gelatină
50ml apă rece
1 linguriță esență rom
-pentru strat pișcoturi:
12 pișcoturi
60ml cafea
-pentru cremă tiramisu:
2 gălbenușuri
50g zahăr
250g mascarpone
200ml smântână pentru frișcă
20ml lapte
1 linguriță extract vanilie
12 pișcoturi
60ml cafea
-pentru cremă tiramisu:
2 gălbenușuri
50g zahăr
250g mascarpone
200ml smântână pentru frișcă
20ml lapte
1 linguriță extract vanilie
Mod de preparare:
Se bagă biscuiții la robotul de bucătărie și se macină fin. Se adaugă cacaua și se omogenizează. Se adaugă untul topit și se omogenizează compoziția.
Se pune un inel de tort pe un platou. Se pune de jur împrejur hârtie de copt sau folie de acetat astfel încât sa ne fie ușor sa scoatem cheesecake-ul din inel la final și se toarnă compoziția de biscuiți și unt.
Se nivelează cu ajutorul unui pahar cu baza plată.
Se face o cafea și se lasă la răcit.
Pentru stratul de cheesecake, se pune gelatina la hidratat într-un vas cu 50ml de apă rece. După ce s-a hidratat, se topește pe baie de abur. Se lasă să se răcorească.
Într-un bol încăpător se pune crema mascarpone, smântâna pentru frișcă, zahărul pudră și esența de rom. Cu ajutorul unui mixer amestecăm inițial la viteză mică până se omogenizează toate ingredientele și apoi la viteză mare până obținem o cremă consistentă. Se adaugă gelatina și se omogenizează.
Pentru stratul de cheesecake, se pune gelatina la hidratat într-un vas cu 50ml de apă rece. După ce s-a hidratat, se topește pe baie de abur. Se lasă să se răcorească.
Într-un bol încăpător se pune crema mascarpone, smântâna pentru frișcă, zahărul pudră și esența de rom. Cu ajutorul unui mixer amestecăm inițial la viteză mică până se omogenizează toate ingredientele și apoi la viteză mare până obținem o cremă consistentă. Se adaugă gelatina și se omogenizează.
Se toarnă peste stratul de biscuiți 1/3 din compoziția de cheesecake obținută anterior și se nivelează cu o spatulă.
În cafeaua răcită se înmoie pișcoturile și se așază uniform pe toată suprafața primului strat de cheesecake. Pentru a se așeza cât mai bine în tavă se taie colțurile pișcoturilor de la margini.
Se pune restul de cremă peste pișcoturi și se nivelează, apăsând ușor cu o spatulă astfel încât să umplem toate golurile dintre tavă și pișcoturi.
Se dă platoul la rece pentru minim 3 ore.
Între timp se pregătește crema de tiramisu.
Gălbenușurile se pun împreună cu zahărul și laptele la bain-marie și se amestecă constant până când se topește zahărul și se formează o cremă fină, (care rămâne pe spatele unei linguri de lemn). Aceasta se lasă la răcit la temperatura camerei, amestecând periodic astfel încăt să nu formeze crustă deasupra.
Smântâna pentru frișcă rece se bate cu ajutorul mixerului la viteză mare până se întărește.
După ce s-au răcit gălbenușurile, acestea se amestecă cu mascarpone și esența de vanilie, cu ajutorul unui tel până se omogenizează.
Gălbenușurile se pun împreună cu zahărul și laptele la bain-marie și se amestecă constant până când se topește zahărul și se formează o cremă fină, (care rămâne pe spatele unei linguri de lemn). Aceasta se lasă la răcit la temperatura camerei, amestecând periodic astfel încăt să nu formeze crustă deasupra.
Smântâna pentru frișcă rece se bate cu ajutorul mixerului la viteză mare până se întărește.
După ce s-au răcit gălbenușurile, acestea se amestecă cu mascarpone și esența de vanilie, cu ajutorul unui tel până se omogenizează.
Se adaugă această compoziție peste frișca pregătită anterior, incorporându-se ușor cu mixerul la viteză mică sau cu spatula, până se obține o consistență tare care ne-ar permite ornarea cu ușurință. Aveți grijă să nu suprabateți, crema se poate tăia foarte ușor.
Se ornează cheesecakeul cu crema de tiramisu. Eu am folosit un poș cu dui rotund cât mai larg pentru a obține niște vârfuri frumoase deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu