joi, 10 februarie 2022

Paste cu carne de pui, la cuptor



Vă invit să încercați un preparat delicios și foarte ușor de pregătit.

Ingrediente:
250g paste penne
300-400g piept de pui
50 ml vin alb
8-10 roșii cherry
200ml smântână pentru gătit
sare
piper
ulei
câteva fire pătrunjel
125g mozzarella
40g parmezan
50g cașcaval

Mod de preparare:
Se spală pieptul de pui, se taie cubulețe și se sotează în puțin ulei. Eu am avut un piept de pui de țară și am adăugat apă și sare l-am lăsat să fiarbă bine.
Se pune la fiert puțină apă cu sare și când apa a început să fiarbă se adaugă pastele si se lasă să clocotească cu un minut mai puțin decât scrie în instrucțiunile de pe ambalaj.
După ce pieptul de pui a fiert se pune la călit într-o lingură de ulei, se adaugă vinul alb și se lasă să se reducă.


Se scurg pastele de apă și se adaugă peste pieptul de pui. Se adaugă smântâna și se condimentează dacă mai este necesar. Se adaugă mozzarella și parmezanul date pe răzătoare, roșiile tăiate în jumătate și pătrunjelul tocat.



Se amestecă bine, se mai presară cașcavalul ras și se pune vasul la cuptor pentru 10 minute.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu