Ingrediente:
8 pulpe inferioare de pui (sau 4 pulpe cu spate)
1 kg de cartofi
sare
piper
boia dulce (paprika)
pudră de usturoi (opțional)
boia dulce (paprika)
pudră de usturoi (opțional)
4 linguri de ulei
mix de condimente cu mustar, zmeura, combrișor
Mod de preparare:
Pulpele trebuie scoase din frigider cu măcar o oră înainte de coacere astfel încât să aibă timp să se încălzească un pic.
Se pune cuptorul la încins la 220 C (treapta înaltă la cele cu gaz).
Se curăță și se spală cartofii și se taie în cuburi mari. Se stropesc cu 2 linguri de ulei și se condimentează cu sare, usturoi și piper. Se amestecă bine cu mâinile ca să fie unși și condimentați uniform. Se folosește o tavă largă și adâncă și se pun cartofii.
Se spală și se curăță pulpele de pui de fulgi și tuleie, se stropesc cu ulei și se condimentează cu boia, usturoi și un mix de condimente (cu mustar, zmeura, combrișor) și se așază printre (NU peste!) cartofii din tavă.
Se toarnă o căniță de apă caldă în tavă și se acoperă tava cu o folie de aluminiu ca să se creeze abur în prima etapă de coacere.
Se dă tava cu pulpe și cartofi la cuptor (preîncins la 220 grade C) pentru 40 de minute, apoi se scoate tava și se îndepărtează folia de aluminiu.
Dacă e cazul, se mai toarnă o ceașcă de apă în tavă și se introduce friptura din nou la cuptor, fără folie, pentru 20 de minute, la 220 grade C.Timpul poate fi prelungit cu 5-15 minute în funcție de cum coace cuptorul vostru. Pielea pulpelor trebuie să fie rumenă și crocantă nu doar fiartă. Se scot pulpele și cartofii și se servesc cu murăturile preferate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu