vineri, 4 martie 2022

Tarta de primavara, cu mere si nuci


În urmă cu un an văzusem pe FB o tartă decorată la fel și mi-a rămas gândul la ea. Anul acesta am pregătit-o cu ocazia sosirii primăverii (chiar dacă afară primăvara se lasă așteptată).

-pentru aluat:
340 g făină
170 g unt
30 g zahăr pudră
2 ouă
10 linguri apa rece
 1 praf de sare

-pentru umplutură:
2 linguri zahar
600g mere
1 lingura scortisoara
50 g nuci

Mod de preparare:
Pentru aluat, se taie untul rece în cubulețe și sel amestecă cu făina, sarea și zahărul măcinat până se obtine o textură nisipoasă. Se adaugă oul bătut cu apa și se amestecă până se omogenizează compoziția. 


Se lasă aluatul la frigider pentru o oră, in folie alimentară.


Între timp, se curăță merele de coajă și șe dau pe răzătoare. Se storc de zeamă și se pun într-un vas, pe foc, se adaugă zahărul, scorțișoara și nucile tăiate bucățele și se amestecă. Se lasă să se călească până se înmoaie.


Se întinde aluatul cu sucitorul apoi se transferă într-o tavă unsa cu unt, se înțeapă din loc în loc cu o furculiță 
si se taie surplusul de aluat


Se toarnă compozitia de mere răcită peste aluat.


 Din aluatul rămas se formează diferite forme cu care se decorează tarta.  Frunzulitele se decupează și se crestează cu un feliator / cutit și se ornează tarta.







Se introduce tarta în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, pentru 40-45 de minute, până se rumenește frumos. Se lasă să se răcească și se servește.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu