Ingrediente:
650 g brânză dulce de vaci
7 ouă
100 g smântână
100 g zahăr măcinat
70g făină
Esență de lămâie
1 praf de sare
300g afine + o lingură de făină
Mod de preparare:
Se amestecă brânza dulce cu gălbenușurile, smântana, zahărul măcinat și esența de lămâie. Se adaugă făina și se omogenizează. Se bat abușurile spumă cu un praf de sare și se adaugă peste crema de brânză cu mișcări ușoare.
Se pun afinele congelate într-un castron, se adaugă făina și se amestecă cu o lingură, apoi se toarnă afinele peste crema de brânză și se amestecă ușor cu o spatulă.
Se toarnă crema de brânză în tava tapetată cu hârtie de copt. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru 45 de minute.
Se scoate prăjitura din cuptor și se lasă să se răcească. După ce se răcește complet o porționezi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu