Ingrediente:
1 ceapă roșie
1 ardei gras roșu
2 căței de usturoi
2 linguri ulei de măsline
1 roșie pasată
1 linguriță oregano
boia de ardei dulce
6 ouă de prepeliță
pătrunjel proaspăt
sare
piper
Mod de preparare:
Se pune uleiul în tigaie și când s-a încălzit se adaugă ceapa tăiată julien, usturoiul pisat și ardeiul tăiat felii.Se sotează pe foc mediu cca 1 minut sau până când se înmoaie puțin.
Se adaugă rosia pasată, sare și condimentele și se amestecă. Se adaugă o căniță mică de apă (20ml) și se lasă să fiarbă acoperit cu un capac, până când sosul scade la jumătate.
Se acoperă din nou tigaia cu capac și se lasă pe foc mic, încă 3-4 minute sau până când ouăle sunt gata.
Se stinge focul, se adaugă pătrunjelul proaspăt tocat și se servește imediat, cu lipii sau pâine prăjită.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu