miercuri, 24 ianuarie 2024

Shakshuka cu rosii si ardei



Shakshuka este un preparat nord-african, foarte delicios si ușor de facut. Se prepară pentru micul dejun cât și la prânz.Il Intalnim si in bucataria evreiasca, unde probabil a fost introdus de evreii din Tunisia si alti evrei maghrebieni, dar si in Turcia (Saksuka) si in Spania (Pisto).

Ingrediente:
1 ceapă roșie
1 ardei gras roșu
2 căței de usturoi
2 linguri ulei de măsline
1 roșie pasată
1 linguriță oregano
boia de ardei dulce
6 ouă de prepeliță
pătrunjel proaspăt
sare
piper

Mod de preparare:
Se pune uleiul în tigaie și când s-a încălzit se adaugă ceapa tăiată julien, usturoiul pisat și ardeiul tăiat felii.Se sotează pe foc mediu cca 1 minut sau până când se înmoaie puțin.


Se adaugă rosia pasată, sare și condimentele și se amestecă. Se adaugă o căniță mică de apă (20ml) și se lasă să fiarbă acoperit cu un capac, până când sosul scade la jumătate.


Se fac gropițe în sosul de roșii și ardei și se adaugă ouăle.


Se acoperă din nou tigaia cu capac și se lasă pe foc mic, încă 3-4 minute sau până când ouăle sunt gata.
Se stinge focul, se adaugă pătrunjelul proaspăt tocat și se servește imediat, cu lipii sau pâine prăjită.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu