Aveam niște mere care se zbârceau și mi-a făcut cu ochiul această rețetă la Cristian Borod (bucatarmaniac). Eu am mai adăugat și nuci caramelizate și fulgi de migdale.
A ieșit o bunătate și vă invit să încercați și voi rețeta.
Ingrediente:
200 g fulgi de ovăz (macinați)
75 g zahăr brun
90 g chefir
3 ouă
30 g unt
1 linguriță praf de copt
1/2 linguriță bicarbonat de sodiu alimentar
1 linguriță zahăr vanilat
1 linguriță scorțișoară
150 g măr mărunțit (în robot)
200 g fulgi de ovăz (macinați)
75 g zahăr brun
90 g chefir
3 ouă
30 g unt
1 linguriță praf de copt
1/2 linguriță bicarbonat de sodiu alimentar
1 linguriță zahăr vanilat
1 linguriță scorțișoară
150 g măr mărunțit (în robot)
40g nuci caramelizate
fulgi de migdale
Mod de preparare:
Se macină fulgii de ovăz în robotul de bucătărie.
La fel se procedează și cu merele.
Se mixează apoi ouăle cu zahărul măcinat, apoi se adaugă untul si chefirul,
Mod de preparare:
Se macină fulgii de ovăz în robotul de bucătărie.
La fel se procedează și cu merele.
Se mixează apoi ouăle cu zahărul măcinat, apoi se adaugă untul si chefirul,
praful de copt, bicarbonatul și sarea, scortisoara, zaharul vanilat.
Se încorporează ovăzul măcinat, mărul și nucile caramelizate.
Se dă la cuptorul preîncălzit la 180° pentru 30 de minute, apoi se scade temperatura la 160°C pentru încă 20 de minute.
Se lasă să se răcească și apoi se servește.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu