Va recomand o friptura frageda si foarte gustoasa de iepure.
Ingrediente:
1 iepure
150ml vin alb
Curry
Foi de dafin
Usturoi
Rozmarin
Ulei de masline
O punga mix de legume (morcov, mazare, broccoli,
verzisoare, fasole verde)
½ ardei rosu
1 rosie
Sare
Piper
Sos de rosii
Mod de preparare:
Speli iepurele transat (eu l-am transat conform indicatiilor oferite de bucataria furnicutilor ) si il condimentezi cu curry,
rozmarin, sare, piper. Il asezi in tava si torni ulei de masline peste el si
adaugi cateva frunze
de dafin si usturoi taiat feliute.
Torni vinul in tava,
acoperi tava cu folie
de aluminiu si o introduci in cuptorul preincalzit la 180de grade C, pentru 40-45
de minute. Scoti folia de aluminiu, intorci bucatile de carne si lasi carnea sa
se rumeneasca. Din cand in cand mai stropesti carnea cu amestecul din tava si
intorci carnea pentru a se rumeni.
Intre timp incingi wokul si adaugi mixul de legume,
ardeiul taiat fasii, rosia taiata cubulete, sosul de rosii si condimentezi cu
sare si piper, dupa gust. Adaugi o canita de apa si lasi sa fiarba la foc
potrivit.
Verifici cu o furculita carnea de la pulpele de iepure
si daca intra cu usurinta inseamna ca friptura este gata.
Servesti friptura alaturi de legume.
Va doresc pofta buna!
Doamne ce bine arata!!!!!!!!
RăspundețiȘtergereIti multumesc! Te invit sa o testezi!
Ștergere