Lasagna e o reteta de origine italiana, delicioasa si usor de pregatit, doar putin mai migaloasa.
Ingrediente:
-pentru
sos Ragu:
1
kg carne tocata de vita
1kg
rosii
2
cepe
3
morcovi
4
linguri ulei de masline
3
catei de usturoi
2 linguri bulion
400ml supa de legume
100ml
vin alb sec
Rozmarin
uscat
Cimbru
uscat
sare
piper
1
foaie de dafin
-pentru
sosul bechamel:
70g
unt
70
g faina
700ml
lapte
cimbru
uscat
nucsoara
uscata
sare
piper
1
foaie de dafin
-pentru
asamblare:
1
pachet foi lasagna
200g
mozzarella
100g
parmezan
Mod
de preparare:
Toci
ceapa, morcovul si usturoiul marunt (eu le-am dat pe razatoarea mica), le calesti in
uleiul bine incins. Condimentezi, dupa gust, cu sare, piper, rozmarin si cimbru si le lasi sa se caleasca,
iar cand s-au inmuiat adaugi carnea tocata.
Lasi carnea sa se caleasca, invartind din cand in cand.
Cureti
rosiile de pielita, le pasezi,
apoi le adaugi peste carne.
Adaugi vinul si supa de legume si lasi sa fiarba timp de o ora, la foc mic,
pana cand scade zeama si carnea este bine
facuta.
Separat
topesti untul, adaugi faina si o calesti
apoi adaugi laptele putin cate
putin, pana il incorporezi pe tot. Adaugi cimbru, nucsoara, foaia de dafin, sare, si
piper dupa gust, amestecand permanent,
si lasi sa fiarba amestecand continuu
pana se ingroasa ca un sos. Dai vasul deoparte si lasi sa se raceasca.
Ungi
o tava cu unt si pui un strat de sos de
carne
apoi asezi un strat de foi lasagna, apoi adaugi sos bechamel, sos de carne,
parmezan
apoi reiei ciclul pana epuizezi ingredientele. Peste ultimul strat de
carne, pui foi lasagna, sos béchamel,
apoi pui mozzarella rasa
si presari
parmesan ras.
Introduci
tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru circa 45-50 de minute,
pana se rumeneste frumos.
Lasi sa se raceasca lasagna si o tai.
Cu adevarat, savuros!
RăspundețiȘtergereMultumesc! Te invit sa testez aceasta reteta delicioasa!
RăspundețiȘtergere