vineri, 15 mai 2015

Lasagna bolognese





Lasagna e o reteta de origine italiana, delicioasa si usor de pregatit, doar putin mai migaloasa.

Ingrediente:
-pentru sos Ragu:
1 kg carne tocata de vita
1kg rosii
2 cepe
3 morcovi
4 linguri ulei de masline
3 catei de usturoi
2 linguri bulion
400ml supa de legume
100ml vin alb sec
Rozmarin uscat
Cimbru uscat
sare
piper
1 foaie de dafin

-pentru sosul bechamel:
70g unt
70 g faina
700ml lapte
cimbru uscat
nucsoara uscata
sare
piper
1 foaie de dafin

-pentru asamblare:
1 pachet foi lasagna
200g mozzarella
100g parmezan

Mod de preparare:
Toci ceapa, morcovul si usturoiul marunt (eu le-am dat pe razatoarea mica), le calesti in uleiul bine incins. Condimentezi, dupa gust, cu sare, piper, rozmarin si cimbru si le lasi sa se caleasca,


iar cand s-au inmuiat adaugi carnea tocata. 


Lasi carnea sa se caleasca, invartind din cand in cand.


Cureti rosiile de pielita, le pasezi, 


apoi le adaugi peste carne. 


Adaugi vinul si supa de legume si lasi sa fiarba timp de o ora, la foc mic, 


pana cand scade zeama si carnea este bine facuta.


Separat topesti untul, adaugi faina si o calesti 


apoi adaugi laptele putin cate putin, pana il incorporezi pe tot. Adaugi cimbru, nucsoara, foaia de dafin, sare, si piper dupa gust, amestecand permanent, 


si lasi sa fiarba amestecand continuu pana se ingroasa ca un sos. Dai vasul deoparte si lasi sa se raceasca.


Ungi o tava cu unt si pui un strat de sos de carne 


apoi asezi un strat de foi lasagna, apoi adaugi sos bechamel, sos de carne, 


parmezan 


apoi reiei ciclul pana epuizezi ingredientele. Peste ultimul strat de carne, pui foi lasagna, sos béchamel, 


apoi pui mozzarella rasa 


si presari parmesan ras.



Introduci tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru circa 45-50 de minute, pana se rumeneste frumos. 



Lasi sa se raceasca lasagna si o tai.


2 comentarii: