Mai aveam ceva mure prin congelator si pentru ca am gasit rubarba la Kaufland m-am gandit sa pregatesc cateva minitarte delicioase. Daca nu aveti forme de minitarte va recomand reteta de Tarta cu rubarba, mure si smantana pe care am pregatit-o anul trecut si a fost la fel de delicioasa si mai usor de pregatit.
Ingrediente:
-pentru
blat
250g faina
250g faina
125g unt
topit
1 ou
2 linguri zahar pudra
un praf de lingurita sare
-pentru umplutura:
2 tije rubarba
200g mure
1 ou
2 linguri zahar pudra
un praf de lingurita sare
-pentru umplutura:
2 tije rubarba
200g mure
1 ou
100ml smantana
80g zahar
1 lingura faina sau amidon
Mod de preparare:
Cerni faina intr-un castron impreuna cu sarea. Peste ele adaugi oul, zaharul pudra si untul moale.
100ml smantana
80g zahar
1 lingura faina sau amidon
Mod de preparare:
Cerni faina intr-un castron impreuna cu sarea. Peste ele adaugi oul, zaharul pudra si untul moale.
Framanti un aluat, pe care il lasi la frigider cel putin o ora, invelit in folie alimentara.
Intinzi aluatul si il decupezi cu ajutorul unui vas rotund si il asezi in
formele de tarta. Intepi aluatul cu furculita
si adaugi rubarba si murele.
Bati oul cu
smantana, zaharul macinat si amidonul si adaugi compozitia peste fructe.
Introduci tartele
in cuptorul preincalzit la 180 de grade C si le coci 40-45 de minute, pana se
rumenesc frumos.
Le lasi sa se raceasca si apoi le servesti.
Vi le recomand cu drag deoarece sunt delicioase.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu