Cake pops sau prajitura pe bat, e o prajitura delicioasa si de efect cu care ii veti cuceri pe cei mici. Desi este destul de migaloasa, merita efortul.
Ingrediente:
200g unt
170g zahar
4 oua
220ml lapte
350g faina
1 plic paf de copt
Esenta de vanilie
Un praf de sare
2 linguri colorant rosu
2 linguri cacao neagra
Dulceata de corcoduse
360g ciocolata amaruie
Ornamente colorate / nuca de cocos
Betisoare pentru acadele / frigarui
Mod de preparare:
Untul moale (la temperature camerei) il tai cubulete
si il mixezi cu zaharul macinat. Adaugi ouale, unul cate unul
si mixezi pana se
omogenizeaza compozitia. Adaugi esenta de vanilie, colorantul si jumatate din
cantitatea de lapte si jumatate din cantitatea de faina
(cernuta) si amesteci pana se omogenizeaza compozitia.
Adaugi restul de lapte
si mixezi apoi adaugi faina cernuta cu cacaua si praful de copt si mixezi pana
se omogenizeaza compozitia.
Torni aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt
si introduci tava in cuptorul preincalzit la 175 de grade C, pentru 45-50 de
minute, pana cand trece testul cu scobitoarea.
Lasi aluatul sa se raceasca complet, apoi il tai in
cuburi
pe care le maruntesti. Adaugi dulceata
si omogenizezi
compozitia,
apoi formezi bile de 25 de grame fiecare (sau de aceeasi
dimensiune) si le pui intr-o tava (mie mi-au iesit 45 de bile).
Maruntesti ciocolata si o topesti pe baie de aburi,
apoi iei cate un betisor, il treci prin ciocolata si il infigi intr-o bila. La
fel procedezi cu toate bilutele,
apoi introduci tava la frigider pentru 1-2
ora, pentru a se intari ciocolata si bilutele, sau o poti introduce la
congelator pentru 15-20 de minute.
Dai fiecare biluta prin ciocolata topita, lasi sa se
scurga surplusul de ciocolata
si o ornezi cu bombonele colorate, nuca de cocos
sau ciocolata alba.
Pentru aceasta reteta am avut ca sursa de inspiratie o reteta de-a Jamillei.
tare fain ,poate am sa incerc
RăspundețiȘtergereSunt delicioase. Ti le recomand cu drag. ;)
Ștergeretentante
RăspundețiȘtergeresuper tare
RăspundețiȘtergere