sâmbătă, 2 mai 2015

Cake pops



Cake pops sau prajitura pe bat, e o prajitura delicioasa si de efect cu care ii veti cuceri pe cei mici. Desi este destul de migaloasa, merita efortul. 

Ingrediente:
200g unt
170g zahar
4 oua
220ml lapte
350g faina
1 plic paf de copt
Esenta de vanilie
Un praf de sare
2 linguri colorant rosu
2 linguri cacao neagra
Dulceata de corcoduse
360g ciocolata amaruie
Ornamente colorate / nuca de cocos
Betisoare pentru acadele / frigarui

Mod de preparare:
Untul moale (la temperature camerei) il tai cubulete si il mixezi cu zaharul macinat. Adaugi ouale, unul cate unul 


si mixezi pana se omogenizeaza compozitia. Adaugi esenta de vanilie, colorantul si jumatate din cantitatea de lapte si jumatate din cantitatea de faina (cernuta) si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. 


Adaugi restul de lapte si mixezi apoi adaugi faina cernuta cu cacaua si praful de copt si mixezi pana se omogenizeaza compozitia.
Torni aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt 


si introduci tava in cuptorul preincalzit la 175 de grade C, pentru 45-50 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea.
Lasi aluatul sa se raceasca complet, apoi il tai in cuburi 



pe care le maruntesti. Adaugi dulceata 


si omogenizezi compozitia, 


apoi formezi bile de 25 de grame fiecare (sau de aceeasi dimensiune) si le pui intr-o tava (mie mi-au iesit 45 de bile).


Maruntesti ciocolata si o topesti pe baie de aburi, apoi iei cate un betisor, il treci prin ciocolata si il infigi intr-o bila. La fel procedezi cu toate bilutele, 


apoi introduci tava la frigider pentru 1-2 ora, pentru a se intari ciocolata si bilutele, sau o poti introduce la congelator pentru 15-20 de minute.

Dai fiecare biluta prin ciocolata topita, lasi sa se scurga surplusul de ciocolata


si o ornezi cu bombonele colorate, nuca de cocos sau ciocolata alba.


Pentru aceasta reteta am avut ca sursa de inspiratie o reteta de-a Jamillei.

4 comentarii: