joi, 7 mai 2015

Placinta cu dovlecei, morcovi si ciuperci



Deoarece imi plac foarte mult placintele cu legume, am zis sa incerc o noua combinatie. 

Ingrediente:
4 oua
2 dovlecei
2 morcovi
120 g faina
50 ml ulei de masline
150 g cascaval
1 borcan de ciuperci
1 ceapa
1/2 plic praf de copt
sare
piper

Mod de preparare:
Cureti dovleceii si morcovii si ii dai pe razatoarea mica.


Tai ceapa si ciupercile  marunt. Razi cascavalul.
Intr-un vas, amesteci dovleceii, ceapa si morcovii rasi ( inainte de a adauga dovleceii ii storci bine ca sa elimini apa de vegetatie), ciupercile 


si cascavalul ras 


si amesteci bine. Adaugi sare si piper dupa gust.


Separat bati ouale cu un praf de sare si le adaugi peste compozitia de dovlecei. Adaugi faina cernuta cu praful de copt si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Adaugi uleiul de masline si amesteci 


apoi torni compozitia in tava tapetata cu unt. 


Eu am umplut si cateva miniforme de guguluf cu aceasta compozitie.


Coci placinta la 180°C, in cuptorul preincalzit, pentru 35-40 de minute, pana se rumeneste frumos.




 Lasi sa se raceasca placinta si o tai felii si o servesti.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu