Deoarece imi plac foarte mult placintele cu legume, am zis sa incerc o noua combinatie.
Ingrediente:
Ingrediente:
4 oua
2 dovlecei
2 morcovi
120 g faina
50 ml ulei de
masline
150 g cascaval
1 borcan de
ciuperci
1 ceapa
1/2 plic
praf de copt
sare
piper
Mod de preparare:
Cureti
dovleceii si morcovii si ii dai pe razatoarea mica.
Tai ceapa si ciupercile marunt. Razi cascavalul.
Intr-un vas,
amesteci dovleceii, ceapa si morcovii rasi ( inainte de a adauga dovleceii ii
storci bine ca sa elimini apa de vegetatie), ciupercile
si cascavalul ras
si
amesteci bine. Adaugi sare si piper dupa gust.
Separat
bati ouale cu un praf de sare si le adaugi peste compozitia de dovlecei. Adaugi
faina cernuta cu praful de copt si amesteci pana se omogenizeaza compozitia.
Adaugi uleiul de masline si amesteci
apoi torni compozitia in tava tapetata cu
unt.
Eu am umplut si cateva miniforme de guguluf cu aceasta compozitie.
Coci
placinta la 180°C, in cuptorul preincalzit, pentru 35-40 de minute, pana se rumeneste frumos.
Lasi sa se raceasca placinta si o tai felii si o servesti.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu