marți, 12 mai 2015

Oua benedict



Pentru micul dejun va recomand o reteta delicioasa cu oua.

Ingrediente (pentru 2 portii):
4 oua
4 felii de paine (sau 2 briose) 
4 felii de bacon fin feliat
cateva fire de ceapa verde
1 pahar de 150 ml. cu otet
1 lingura rasa de sare

Pentru sos olandez:
2 galbenusuri
2-3 linguri de zeama de lamaie
1 praf de sare
100 de grame de unt moale
piper alb

Mod de preparare:
Scoti untul din timp din frigider si il tai bucatele, separi galbenusurile pentru sos, storci lamaia si pui la fiert apa in ambele oale (cratite), atat pentru fiert ouale cat si pentru bain-marie.
Incingi tigaia si prajesti feliile de bacon (fara ulei deoarece va lasa baconul), 


apoi le scoti pe un servet de hartie absorbanta.
Cand apa fierbe in recipientul pregatit pentru bain-marie, treci la prepararea sosului olandez: pui galbenusurile, sarea si zeama de lamaie in castron si le bati bine, apoi pui vasul pe bain-marie si continui sa bati cu telul. 


Cand compozitia incepe sa se ingroase, adaugi untul moale, bucatica cu bucatica, batand in continuare. 


Bati pana cand sosul devine spumos si legat.
Imediat ce sosul e gata iei castronul de pe vasul cu apa fierbinte si condimentezi dupa gust cu piperul alb si il pastrezi cald cateva minute (deasupra unui ochi stins al aragazului).
Cand apa clocoteste in vasul pregatit pentru fierberea oualor, adaugi sarea si otetul si reduci focul la minimum. Adaugi oul cu grija in oala 


si il lasi sa fiarba 3 minute apoi il scoti cu spumiera pe un servet de bucatarie. La fel procedezi cu fiecare ou in parte.
Prajesti painea apoi o asezi pe farfurie, o ungi cu putin sos, adaugi feliile de bacon prajit, 


iar deasupra asezi cate 1 ou fiert.



Acoperi oul cu sos olandez si presari ceapa verde fin tocata.


Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Laura Laurentiu .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu