Pentru micul dejun va recomand o reteta delicioasa cu oua.
Ingrediente
(pentru 2 portii):
4 oua
4 felii de
paine (sau 2 briose)
4 felii de
bacon fin feliat
cateva fire
de ceapa verde
1 pahar de
150 ml. cu otet
1 lingura
rasa de sare
Pentru sos
olandez:
2
galbenusuri
2-3 linguri
de zeama de lamaie
1 praf de
sare
100 de
grame de unt moale
piper alb
Mod de preparare:
Scoti untul
din timp din frigider si il tai bucatele, separi galbenusurile pentru sos,
storci lamaia si pui la fiert apa in ambele oale (cratite), atat pentru fiert
ouale cat si pentru bain-marie.
Incingi
tigaia si prajesti feliile de bacon (fara ulei deoarece va lasa baconul),
apoi
le scoti pe un servet de hartie absorbanta.
Cand apa
fierbe in recipientul pregatit pentru bain-marie, treci la prepararea sosului
olandez: pui galbenusurile, sarea si zeama de lamaie in castron si le bati bine,
apoi pui vasul pe bain-marie si continui sa bati cu telul.
Cand compozitia
incepe sa se ingroase, adaugi untul moale, bucatica cu bucatica, batand in
continuare.
Bati pana cand sosul devine spumos si legat.
Imediat ce
sosul e gata iei castronul de pe vasul cu apa fierbinte si condimentezi dupa
gust cu piperul alb si il pastrezi cald cateva minute (deasupra unui ochi stins
al aragazului).
Cand apa
clocoteste in vasul pregatit pentru fierberea oualor, adaugi sarea si otetul si
reduci focul la minimum. Adaugi oul cu grija in oala
si il lasi sa fiarba 3 minute apoi il scoti cu spumiera pe un servet de bucatarie. La fel
procedezi cu fiecare ou in parte.
Prajesti
painea apoi o asezi pe farfurie, o ungi cu putin sos, adaugi feliile de bacon
prajit,
iar deasupra asezi cate 1 ou fiert.
Acoperi oul
cu sos olandez si presari ceapa verde fin tocata.
Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Laura Laurentiu .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu