Vă invit să încercați și voi o rețetă rapidă și răcoroasă, perfectă pentru canicula de afară. Pentru această rețetă am avut ca sursă de inspirație o rețetă de pe blogul Amei.
Ingrediente:
-pentru blat:
23 pișcoturi (dar ar merge vreo 28)
siropul de la compotul de piersici
-pentru cremă:
1 conservă mare de piersici (undeva la 4 piersici mari)
1 linguriță de scorțișoară
3 gălbenușuri
1/2 linguriță cardamon
100 g de zahăr
250 g mascarpone
250 ml frișcă lichidă
pudră de roșcove
Mod de preparare:
Tai piersicile cubulețe și le amesteci cu scorțișoara.
Mixezi gălbenușurile cu zahărul măcinat și cardamonul si le pui la foc mic, peste un vas cu apă, în bain marie.
Amesteci din când în când până obții o cremă bine inchegată.
Amesteci bine mascarpone cu crema.
Bați bine frișca lichidă și apoi o amesteci cu crema mascarpone.
Inmoi pișcoturile în siropul din conservă si așezi jumătate într-un vas yena (dimensiunea 25 x 15 cm).
Adaugi deasupra jumătate din piersicile tăiate cubulețe.
Pui un strat de cremă, apoi un nou strat de pișcoturi,
piersici și la final iar crema.
Pudrezi totul cu puțină pudră de roșcove / scorțișoară si ornezi cu piersici.
Mod de preparare:
Tai piersicile cubulețe și le amesteci cu scorțișoara.
Mixezi gălbenușurile cu zahărul măcinat și cardamonul si le pui la foc mic, peste un vas cu apă, în bain marie.
Amesteci din când în când până obții o cremă bine inchegată.
Amesteci bine mascarpone cu crema.
Bați bine frișca lichidă și apoi o amesteci cu crema mascarpone.
Inmoi pișcoturile în siropul din conservă si așezi jumătate într-un vas yena (dimensiunea 25 x 15 cm).
Adaugi deasupra jumătate din piersicile tăiate cubulețe.
Pui un strat de cremă, apoi un nou strat de pișcoturi,
piersici și la final iar crema.
Pudrezi totul cu puțină pudră de roșcove / scorțișoară si ornezi cu piersici.
Lași la rece pentru cel puțin o oră și apoi servești.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu