Pentru această rețetă rapidă și delicioasă m-am inspirat de pe blogul d-nei Gicuta pe care o felicit pentru bunătățile pe care le pregătește și ni le împărtășește.
Ingrediente:
500g cartofi mici
-pentru chiftele:
500 g carne tocata de curcan
o ceapa
5 catei de usturoi
un ou
o lingura pesmet
o lingurita Maggi Secretul Gustului Gaina
boia
sare
piper
cateva fire de marar si patrunjel tocat
-pentru sos:
2 linguri cu smantana (fermentata)
o lingura cu pasta de tomate
o lingurita cu mustar
boia
sare
piper
un pahar de apa
2 linguri de ulei pentru uns tava
Mod de preparare:
Chiftele:peste carnea tocata adaugi ceapa spalata si curatata data pe razatoarea cu orificii mici. Adaugi si restul ingredientelor, omogenizezi si lasi deoparte pana pregatesti cartofii.
2 linguri cu smantana (fermentata)
o lingura cu pasta de tomate
o lingurita cu mustar
boia
sare
piper
un pahar de apa
2 linguri de ulei pentru uns tava
Mod de preparare:
Chiftele:peste carnea tocata adaugi ceapa spalata si curatata data pe razatoarea cu orificii mici. Adaugi si restul ingredientelor, omogenizezi si lasi deoparte pana pregatesti cartofii.
Cureti cartofii si ii speli.
Ungi o tava cu cele 2 linguri de ulei si formezi chiftelutele cu mainile umezite in apa. Le asezi in tava impreuna cu cartofii.
Acoperi tava cu folie de
aluminiu si o dai la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 35 de minute, la
foc potrivit.
Sos: amesteci toate ingredientele si condimentezi cu boia, sare si piper.
Scoti tava din cuptor, indepartezi folia de aluminiu si torni sosul.Pensulezi chiftelutele si cartofii cu sos
si dai din nou tava la cuptor pentru 20 de
minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu