Un aperitiv sanatos si gustos cu care va puteti impresiona atat familia cat si musafirii.
Ingrediente:
3 oua mari
60 ml ulei de masline
200 g spanac (proaspat sau congelat)
150 ciuperci la conserva
150g sunca de curcan
50 g parmezan
100 ml lapte
200 g faina
1 plic praf de copt
1/2 lingurita de nucsoara (pudra)
sare
piper
marar
patrunjel
Mod de
preparare;
Pentru inceput pregatesti ingredientele. Tai cubulete ciupercile si sunca.
Pentru inceput pregatesti ingredientele. Tai cubulete ciupercile si sunca.
Daca folosesti spanac congelat il scurgi de apa. Daca
folosesti spanac proaspat, il oparesti 1 minut, apoi il pui in apa foarte rece
ca sa-si mentina culoare, dupa care il scurgi si il pui in blender la tocat.
Amesteci faina cu praful de copt.
Intr-un vas mixezi ouale cateva minute pana isi maresc volumul. Adaugi
spanacul, uleiul, sarea, nucsoara si piperul. Opresti mixerul si cu o spatula
incorporezi parmezanul si faina cernuta impreuna cu praful de copt, alternand
cu laptele cand aluatul se ingroasa. Repeti procedeul pana se termina faina.
Peste compozitia rezultata adaugi
ciupercile, sunca si verdeata. Amesteci incet pana se incorporeaza.
Tapetezi o forma de chec cu hartie de
copt si torni compozitia. Eu am folosit o forma din silicon si nu a fost
necesar sa pun hartie de copt.
Dai tava la cuptor, la foc mediu, pentru circa
40 de minute.
Lasi sa se racoreasca si servesti checul.
Pentru acest chec delicios m-am inspirat din reteta postata de Sara & Miki
Pentru acest chec delicios m-am inspirat din reteta postata de Sara & Miki
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu