Deoarece mai aveam afine in congelator, m-am gandit sa fac ceva bun pentru pitica mea. Rezultatul a fost pe placul intregii familii, motiv pentru care abia astept sa apara afinele proaspete pentru a pregati inca un tort delicios.
Ingrediente:
-pentru blat:
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
2 linguri cacao
1 varf sare
1 lingurita praf de copt
-pentru crema:
500 g iaurt cu gust de fructe de padure
300 g frisca lichida
1 plic zahar vanilat
2 pliculete de gelatina
30g zahar
100ml compot de fructe de padure (mure)
-pentru blat:
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
2 linguri cacao
1 varf sare
1 lingurita praf de copt
-pentru crema:
500 g iaurt cu gust de fructe de padure
300 g frisca lichida
1 plic zahar vanilat
2 pliculete de gelatina
30g zahar
100ml compot de fructe de padure (mure)
-pentru jeleu:
250g afine
100 ml compot de mure
50g zahar
1 ½ plic de gelatina
-pentru ornat:
200g frisca lichida
Mod
de preparare:
Prepari blatul mixand albusurile cu un praf de sare,
apoi
adaugi zaharul si in final galbenusurile zdrobite. Torni faina cernuta cu
praful de copt si cacaua
si amesteci de jos in sus cu o lingura de lemn.
Ungi cu ulei si tapetezi cu faina o forma cu margine detasabila, torni aluatul si dai la copt cca. 25 de minute.
Blatul copt il lasi sa se raceasca, apoi il tai in 2 discuri egale ca grosime.
Ungi cu ulei si tapetezi cu faina o forma cu margine detasabila, torni aluatul si dai la copt cca. 25 de minute.
Blatul copt il lasi sa se raceasca, apoi il tai in 2 discuri egale ca grosime.
Hidratezi gelatina in 100 ml compot pentru 10 minute,
apoi o incalzesti pe baie de aburi si amesteci usor pana se omogenizeaza.
Pentru crema, amesteci iaurtul si gelatina, iar in final adaugi
frisca batuta cu zaharul.
Amesteci pana se omogenizeaza compozitia.
Amesteci pana se omogenizeaza compozitia.
Asezi inelul pentru tort pe un platou. Asezi primul disc
din blat (in interiorul inelului), insiropezi cu compot de mure (sau alt
compot), torni jumatate din crema de iaurt,
apoi asezi al doilea blat insiropat, presand usor cu mana. Torni restul de crema si introduci platoul la frigider pentru o ora sa se intareasca crema.
Pentru jeleu, hidratezi gelatina in 100 ml compot pentru 10 minute si procedezi ca in descrierea de mai sus.
apoi asezi al doilea blat insiropat, presand usor cu mana. Torni restul de crema si introduci platoul la frigider pentru o ora sa se intareasca crema.
Pentru jeleu, hidratezi gelatina in 100 ml compot pentru 10 minute si procedezi ca in descrierea de mai sus.
Afinele le pui intr-o oala cu zaharul si le lasi sa
clocoteasca pana se topeste zaharul.
Dupa ce s-au racit adaugi gelatina hidratata si incalzita pe baie de aburi si apoi torni usor jeleul peste crema de iaurt.
Introduci tortul la frigider pentru o ora.
Dupa ce s-au racit adaugi gelatina hidratata si incalzita pe baie de aburi si apoi torni usor jeleul peste crema de iaurt.
Introduci tortul la frigider pentru o ora.
Ce tortulet minunat...au inceput deja sa apara afinele...cam scumpe ce-i drept acum, dar mai coboara pretul
RăspundețiȘtergereDin pacate sunt foarte scumpe. La carrefour 200g costa 5 lei. :(
RăspundețiȘtergere