Imi plac foarte mult tartele si de obicei le fac cu ce am prin frigider. Si aceasta combinatie a fost foarte delicioasa si va invit sa o testati.
Ingrediente:
-pentru aluat:
250g faina
125g unt
1 galbenus
apa
un praf de sare
-pentru umplutura:
300g pipote de pui
1 borcan
ciuperci
100g masline verzi umplute cu gogosari
1 ceapa
2 oua + 2 albusuri
cimbru
sare
-pentru garnisit:
1 galbenus
2 linguri lapte
50g
seminte de susan neprajit
Mod de preparare:
Cureti
pipotele si tai surplusul de grasime, apoi le pui la fiert în apa cu sare
pentru 30 de minute. Le scurgi si le treci prin masina de tocat.
Cureti ceapa o
tai felii si o treci si pe aceasta prin masina de tocat.
Pasta rezultata o
amesteci cu cimbrul, ouale batut, maslinele taiate felii si ciupercile taiate
marunt si sare dupa gust.
Dai compozitia la rece.
Pentru
aluat, amesteci faina cu sare si unt. Sfarami amestecul intre degete, adaugi
galbenusul si apoi apa, putin cate putin cat sa se lege. Framânti pentru a
obtine un aluat omogen si il dai la rece pentru 30 de minute.
Întinzi
o foaie de aluat si o asezi in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, o intepi
cu furculita si asezi umplutura.
Din aluatul ramas pe margini decupezi diferite
forme (eu am folosit un mulaj in forma de stea) pe care le asezi peste
umplutura.
Amesteci galbenusul cu lapte si ungi aluatul apoi presari susan.
Lasi tarta sa se raceasca putin apoi o tai felii.
Va doresc pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu