marți, 15 iulie 2014

Tarta cu pipote si ciuperci


Imi plac foarte mult tartele si de obicei le fac cu ce am prin frigider. Si aceasta combinatie a fost foarte delicioasa si va invit sa o testati.

Ingrediente:
-pentru aluat: 
250g faina 
125g unt 
1 galbenus 
apa 
un praf de sare

-pentru umplutura: 
300g pipote de pui 
1 borcan ciuperci 
100g masline verzi umplute cu gogosari 
1 ceapa 
2 oua + 2 albusuri 
cimbru 
sare

-pentru garnisit: 
1 galbenus 
2 linguri lapte 
50g seminte de susan neprajit

Mod de preparare:
Cureti pipotele si tai surplusul de grasime, apoi le pui la fiert în apa cu sare pentru 30 de minute. Le scurgi si le treci prin masina de tocat. 

Cureti ceapa o tai felii si o treci si pe aceasta prin masina de tocat. 

Pasta rezultata o amesteci cu cimbrul, ouale batut, maslinele taiate felii si ciupercile taiate marunt si sare dupa gust. 

Dai compozitia la rece.
Pentru aluat, amesteci faina cu sare si unt. Sfarami amestecul intre degete, adaugi galbenusul si apoi apa, putin cate putin cat sa se lege. Framânti pentru a obtine un aluat omogen si il dai la rece pentru 30 de minute.
Întinzi o foaie de aluat si o asezi in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, o intepi cu furculita si asezi umplutura. 

Din aluatul ramas pe margini decupezi diferite forme (eu am folosit un mulaj in forma de stea) pe care le asezi peste umplutura. 

Amesteci galbenusul cu lapte si ungi aluatul apoi presari susan.

Introduci tarta in cuptorul incins pentru 45-50 de minute.
Lasi tarta sa se raceasca putin apoi o tai felii.

Va doresc pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu