Pentru acest tort delicios m-am inspirat dintr-o reteta de-a Violetei si bineinteles ca nu am dat gres. A fost un tort delicios, pe placul intregii familii. Va invit sa-l testati si voi.
Ingrediente:
Ingrediente:
-pentru
blat:
5 oua
5 linguri zahar
5 linguri faina
3 linguri cacao
1 lingurita
praf copt
-pentru crema:
-pentru crema:
250 ml frisca lichida
400 ml lapte
2 oua
3 linguri amidon
5
+2 linguri zahar
3 linguri unt
1 esenta de vanilie
500 gr capsuni
1 plic
gelatina
-pentru sirop:
-pentru sirop:
200 ml apa
4 linguri zahar
1 esenta rom
-pentru glazura:
100 gr ciocolata amaruie
100 ml frisca lichida
-pentru decor:
50 ml frisca lichida
Mod
de preparare:
Bati ouale cu zaharul pana se albesc.
Adaugi faina cernuta cu cacao si praf de copt, omogenizezi compozitia apoi torni in forma de
tort
si dai la cuptor pentru 30 de minute.Dupa ce se raceste blatul il tai in
doua.
Pregatesti crema astfel: dizolvi amidonul
in doua-trei linguri de apa rece, ca sa nu faca cocoloase, apoi il adaugi peste
laptele rece. Adaugi ouale si zaharul si pui sa fiarba la foc mic avand grija
sa amesteci mereu, ca sa nu se lipeasca. Cand a dat in clocot opresti focul,
adaugi untul si esenta de vanilie si incorporezi. Lasi sa se
raceasca avand grija sa amesteci din cand in cand ca sa nu capete crusta. Bati
frisca si o incorporezi in crema de vanilie, dupa ce s-a racit complet.
Pui
intr-o craticioara 200 gr de capsuni taiate cubulete, adaugi 2 linguri zahar si
le lasi pe foc pana se topeste zaharul si se ingroasa usor zeama lasata.
Dupa
ce se racesc le adaugi in crema.
Pui gelatina intr-un castronel cu putina apa si lasi 1 minut ca sa se hidrateze. Pui deasupra unui vas cu apa calda si lasi sa se dizolve. Incorporezi in crema avand grija sa amesteci bine ca sa se repartizeze uniform in compozitie.
Pregatesti siropul astfel : caramelizezi 4
linguri de zahar, apoi completezi cu apa si lasi pe foc sa se dizolve. Adaugi esenta de rom si lasi sa se raceasca.
Pui primul blat pe un platou si asezi in jurul lui inelul reglabil pentru tort. Insiropezi cu jumatate din cantitatea de sirop.
Tai capsunile felii si le asezi pe laterale.
Pui crema
si asezi cel de al doilea blat pe care il insiropezi cu siropul ramas.
Pui primul blat pe un platou si asezi in jurul lui inelul reglabil pentru tort. Insiropezi cu jumatate din cantitatea de sirop.
Tai capsunile felii si le asezi pe laterale.
Pui crema
si asezi cel de al doilea blat pe care il insiropezi cu siropul ramas.
Topesti ciocolata amaruie impreuna cu
frisca lichida intr-o craticioara la bain-marie. Torni pe toata suprafata
tortului si nivelezi. Lasi tortul la rece pentru 2-3 ore pana se intareste crema de vanilie.
Bati frisca lichida si ornezi tortul dupa inspiratie.
Inainte de a desface inelul, treci cu grija de jur
imprejur cu un cutit pentru a dezlipi marginile.
Va doresc pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu