Ingrediente:
Pentru
aluat:
140g de unt
260g de faina
1 ou
sare
4
linguri de lapte
Pentru umplutura:
150 ml lapte
3 linguri faina
½ lingurita
delikat
2 conserve ton
1 conserva boabe porumb
150g cascaval
1 rosie
1 ardei rosu
1 galbenus de ou
150g cascaval
1 rosie
1 ardei rosu
1 galbenus de ou
Mod
de preparare:
Pregatesti aluatul pentru tarta amestecand ingredientele
mentionate mai sus si formezi o bila
pe care o dai la rece pentru o oră.
Intinzi aluatul cu
sucitorul şi il pui in tava tapetată cu unt şi făină.Inţepi aluatul pus in tava
cu furculiţa
şi il acoperi cu o foaie de copt peste care pui o mână de fasole
uscată ( are rolul de a proteja coptura şi de a nu se umfla inutil) si il dai la
cuptorul incalzit in prealabil.
Pentru a face umplutura pui pe foc laptele iar cand a inceput sa
fiarba micşorezi flacăra şi adăugi încet făina pentru a nu se forma cocoloaşe. Lasi
să fiarbă înabuşit 3 minute dupa care adaugi 1/2 linguriţă delikat. Într-un bol
amesteci tonul scurs de ulei, boabele de porumb
şi adaugi sosul de lapte.
După 20 minute scoti tava din cuptor şi indepartezi foaia de copt
si boabele de fasole. Pui amestecul de ton cu porumb si sos de lapte,
iar peste pui cascavalul ras,
cateva felii de ardei rosu şi roşiile tăiate rondele subţiri.
Grila pentru ornat o faci din aluatul de tarta ramas de pe margini, si o aplici dupa ce ai pus umplutura. Aplici cu pensula, peste grila de ornament, un gălbenuş amestecat cu 3 linguri de lapte.
Introduci tarta in cuptor pentru 40 minute.
Va doresc pofta buna!
iar peste pui cascavalul ras,
cateva felii de ardei rosu şi roşiile tăiate rondele subţiri.
Grila pentru ornat o faci din aluatul de tarta ramas de pe margini, si o aplici dupa ce ai pus umplutura. Aplici cu pensula, peste grila de ornament, un gălbenuş amestecat cu 3 linguri de lapte.
Introduci tarta in cuptor pentru 40 minute.
Va doresc pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu