marți, 2 ianuarie 2018

Prajitura cu foi de bulion


Această rețetă am pregătit-o cu mai mult timp în urmă după o rețetă de pe blogul Laurei, căreia îi mulțumesc pentru idee și o felicit pentru bunătpțile pe care le pregătește și ni le împărtășește.

Ingrediente:

-pentru blat:
12 linguri ulei
10 linguri bulion diluat cu apă
4 linguri zahăr brut
2 linguri griș
1/2 kg făină
1/2 linguriță bicarbonat
1 linguriță zeamă lămâie

-pentru cremă:
1,5 l lapte dulce
200 g griș
200 g unt
coajă de portocală
5 linguri zahăr brut
400 g gem de caise


Mod de preparare:
Într-un castron, amesteci uleiul și zahărul până se topește acesta din urmă. 



Adaugi bulionul și bicarbonatul stins în puțină zeamă de lămâie.



Adaugi făina și amesteci, 


apoi începi să frămânți un aluat pe care îl dai o jumătate de oră la frigider.


Îl scoți, îl tai în 4 și întinzi 4 foi pe care le coci cca 7-8 minute pe dosul tăvii. 



Lași foile la răcit.


Pui la fiert laptele. Când s-a înfierbântat, adaugi grișul și amesteci continuu să nu se formeze cocoloașe. După ce s-a umflat, adaugi zahărul și mai amesteci puțin. Dai deoparte și adaugi untul si coaja de portocală rasă; amesteci până la omogenizare și dai crema la rece.




În tava pe care coci foile asezi o hârtie de copt și asezi prima foaie, jumătate din crema de griș, a doua foaie, gemul de caise, 



altă foaie și restul cremei, apoi așezi ultima foaie. 


Asezi o altă hârtie de copt deasupra și pui un fund de lemn ca să stea strânsă prăjitura. 


O dai la rece până a doua zi. O porționezi și o servești.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu