Acest tort l-m pregătit cu mai mult timp în urmă după o rețetă de blogul Bucatareselor Vesele.
Ingrediente:
-pentru blat:
-pentru blat:
250
g biscuiți
100 g unt
100 g unt
-pentru
umplutură:
750 g mere tăiate cubulețe
100 g zahăr
coaja și sucul de la o lămâie
350 ml suc de mere
2 plicuri cu budincă de vanilie
1 plic zahăr vanilat bourbon
scorțișoară măcinată după gust (opțional)
750 g mere tăiate cubulețe
100 g zahăr
coaja și sucul de la o lămâie
350 ml suc de mere
2 plicuri cu budincă de vanilie
1 plic zahăr vanilat bourbon
scorțișoară măcinată după gust (opțional)
-pentru cremă:
400 ml frișcă lichidă
250 g mascarpone
100 g zahăr pudră
esență de vanilie
Mod de preparare:
Pentru blat fărâmițezi biscuiții. Adaugi untul topit și omogenizezi compoziția apoi o așezi în strat uniform pe un platou în interiorul unui inel reglabil (cu diametrul de 32 cm). Dai platoul la rece.
Pentru umplutura de mere, amesteci merele tăiate cubulețe mici cu zahărul și 100ml suc de mere, scorțișoara, zeama și coaja de la lămâie și zahărul vanilat și le fierbi la foc mic până se înmoaie bine.
Dizolvi budinca de vanilie în 100
ml suc de mere și o adaugi peste amestecul de mere. Fierbi până când amestecul
capătă consistență și le lași să se răcească.
Torni merele peste blatul răcit,
nivelezi și dai la rece.
Pentru cremă pui gelatina la hidratat în apă rece sau
suc de mere 50 ml.
Mixezi mascarpone cu zahărul pudră și esența de vanilie, adaugi gelatina
hidratată și dizolvată pe baie de aburi, omogenizezi apoi încorporezi frișca
bătută.
Torni crema obținută peste compoziția de mere din tavă, nivelezi și dai la rece pentru câteva ore.
Detașezi pereții tăvii și decorezi cu felii de mere și puțin
praf de cacao sau scorțișoară.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu