Soacra mea a tăiat câțiva pui și mi-a dat ficățeii, pipotele și inimile. Nu erau foarte multe pentru a face o tocăniță astfel încât m-am gândit că ar fi perfecte pentru o tartă.
Ingrediente:
1 aluat foietaj
200g ficăței, pipote, inimi de pui
100g brânză de vaci
1/2 ardei gras roșu
3 ouă
150g iaurt cremos
150g broccoli
sare
piper
2 linguri pesmet
Mod de preparare:
Pui la fiert măruntaiele în apă cu sare. Când sunt aproape
fierte le scurgi bine de apă și le tai mărunt.
Separat, pui la fiert buchețelele de broccoli în apă cu sare și le
lași să clocotească 3 minute apoi le scurgi bine de apă. Tai
ardeii felii subțiri.
Întinzi aluatul și îl transferi în tava unsă cu unt și îl înțepi
cu furculița din loc în loc. Presari pesmetul deasupra, apoi adaugi brânza de
vaci,
bucățile de carne, broccoli și ardei.
Mixezi ouăle cu iaurtul și adaugi sare și piper după gust, apoi le
torni peste legume. Aduci marginile aluatului peste umplutură și le pliezi
frumos.
Introduci tarta în cuptorul încins la 180 de grade C, pentru 45-50
de minute, până când compoziția este bine făcută și tarta este rumenită.
O lași
să se răcească și o tai felii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu