duminică, 28 ianuarie 2018

Prajitura razuita cu blat de cacao si umplutura de mere si branza



Pentru această prăjitură delicioasă m-am inspirat de pe site-ul bucataras.ro. Se face rapid și dispare la fel de repede din farfurii. Vă invit să vă convingeți!


Ingrediente:

-pentru blat:
350 g făină
40 g cacao
100 g zahăr
esență de rom
un praf de sare
2 ouă
200 g unt
-pentru umplutura de mere:
1.5 kg mere
5 linguri zahăr (sau după gust)
o linguriță de pudră de scorțișoară

-pentru umplutura de brânză:
250g mascarpone
150 g brânză de vaci
50 g zahăr
2 plicuri de zahăr vanilat
2 ouă
2 linguri griș
Dimensiune tavă: 25/35 cm


Mod de preparare:
Cerni făina și cacaua într-un castron. Adaugi zahărul, 


esența de rom, praful de sare, ouăle și untul tăiat bucățele. 


Frămânți cu mâna toate ingredientele până când aluatul nu se mai lipește de mână. Împarți aluatul în 2 bile, le învelești în folie alimentară și bagi o bilă în frigider pentru minim 30 de minute, iar cealaltă bilă o bagi în congelator (pentru a se rade mai ușor).


Cureți merele de coajă și semințe și le dai prin răzătoarea mare, 


le storci de zeamă și le pui la călit împreună cu zahărul până când scade zeama și se înmoaie. 


Le lași să se răcorească, după care le amesteci cu scorțișoara.
Mixezi ouăle cu zahărul măcinat și zahărul vanilat, apoi adaugi brânza și omogenizezi. Adaugi grișul.


Scoți aluatul din frigider și îl întinzi pe o hârtie de copt, 


apoi îl transferi în tava tapetată cu hârtie de copt.  Adaugi merele, 


amestecul cu brânză, 


iar la final razi deasupra restul de aluat (scos din congelator). 


Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru 40-50 de minute, până când blatul este copt.


Lași să se răcorească puțin și tai prăjitura.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu