marți, 30 octombrie 2018

Am testat setul de 11 piese TEFAL INGENIO EXPERTISE L6509902


#buzztefalcooking

În urmă cu 2 luni Buzzstore și Tefal mi-au oferit șansa de a testa setul de 11 piese TEFAL INGENIO EXPERTISE L6509902. Am deschis nerăbdătoare coletul primit și am început să analizez produsele, asemeni unui copil care a primit niște jucării. În componența setului am găsit o tigaie de 22 cm, una de 26 cm, o tigaie wok de 26 cm si 3 crăticioare cu capace de plastic cu închidere ermetică de 16, 20, 24 cm, un mâner universal ce se atașează la cele 6 vase și o spatulă metalică. 




Voi începe cu o scurtă prezentare a setului primit. În primul rând am remarcat mânerul detașabil, ce poate fi folosit la toate tigăile din gama Ingenio.

Avantajele mânerului detașabil:
- Vasele pot fi depozitate ușor în dulap sau în frigider
- Vasele pot fi așezate ușor în mașina de spălat vase
- Tigăile pot fi folosite și în cuptor, cu excepția mânerului detașabil

Mânerul este 100% sigur și poate suporta o greutate de până la 10 kg și beneficiază de o garanție de 10 ani. Eu l-am folosit atunci când era necesar să scot o tigaie din cuptor sau când trebuia să amestec preparatul pregătit în tigaia. Am gătit în 2 vase concomitent și l-am folosit pe rând la fiecare.

Durabilitatea e avantajul major al acestor recipiente. Fiecare vas pentru gătit are un înveliș din titan, iar tehnologia titanium excellence conferă până la de trei ori mai multă durabilitate În cazul tigăilor). Vorbim de o bază solidă, un strat superior gros, ce dă tigăii proprietăți antiaderente. Așadar, nu doar că te vei bucura pentru multă vreme de achiziție, însă utilizarea e ușoară, deoarece mâncarea nu se lipește de tigaie, iar sănătatea ta e menținută, întrucât necesită foarte puțin ulei pentru gătit.

De asemenea, Tefal Ingenio dispune de indicatorul de temperatură Thermo-Spot, care indică momentul în care tigaia a atins temperatura optimă pentru gătit.

Vasele sunt compatibile cu toate sursele de caldură (aragaz, cuptor, plită cu inducție), fără griji în privința temperaturii. De asemenea, pot avea multiple întrebuințări: le poți folosi așa cum îți dorești: ca tigaie, vas de cuptor sau caserolă.

Mie îmi place foarte mult să gătesc, dar în ultima perioadă nu prea am avut timp să pregătesc preparate foarte sofisticate cu timp îndelungat de gătire, deoarece ajung târziu de la serviciu și prefer să pregătesc ceva rapid și delicios, iar orele rămase, până când ne pregătim de somn, vreau să le dedic fetelor mele. Cu ajutorul vaselor TEFAL INGENIO EXPERTISE mâncărurile au ieșit delicioase și le-am pregătit rapid și ușor.

Am testat pe rând toate vasele și am pregătit atât deserturi cât și diferite mâncăruri. Cu ajutorul cratiței de 24 cm am pregătit o prăjitură răsturnată cu mere, iar cu ajutorul tigăii de 22 cm am pregătit clătite. Am folosit un strop de ulei la prima clătită și am uns toată tigaia, am așteptat până când 
tigaia a atins temperatura optimă pentru gătit

și am turnat compoziția de clătite La următoarele clătite nu a mai fost necesar să ung tigaia cu ulei. 
Am folosit spatula pentru a întoarce clătitele, fără grija că s-ar putea deteriora tigaia, deoarece tigăile au un înveliș antiaderent Titanium Excellence ce rezistă de 3x mai mult față de învelișul Titanium Force. 

În tigaia wok de 26 de cm am pregătit un gulaș. Tigaia e foarte încăpătoare și am pregătit o mâncărică care a fost apreciată de întreaga familie. 




În tigaia de 26 de cm am pregătit pește prăjit, pe care l-am servit cu mămăligă pregătită în cratița de 20 cm. 


Am pregătit în cratiță și o friptură fragedă cu sos de roșii. Deoarece nu am servit toată friptura la o singură masă, după ce s-a răcit am acoperit-o cu capacul primit de la Tefal și am depozitat-o în frigider până a doua zi.



Fie că am pregătit paste cu pui, ciuperci și mascarpone, o tocăniță cu hribi sau hribi cu parmezan și ouă poșate c
oncluzia e aceeași: deoarece tigaia are un învelis antiadeziv, mâncarea nu se arde și nu se lipește. Totodată tigaia se curăță cu foarte mare ușurință.
Vă invit să accesați linkurile de mai sus pentru mai multe fotografii din timpul preparării.







Unicitatea acestui set constă în mânerul detașabil care permite ca vasele să fie introduse în cuptor și, nu în ultimul rând, să economisească spațiul de depozitare, fiind foarte usor de stivuit. Eu am depozitat vasele într-un dulap mai mititel... parcă l-am făcut special pentru setul Tefal ingenio Expertise.


Concluzie: puteți găti pe aragaz, apoi mutați tava în cuptor, serviți mâncarea direct pe masa și apoi o depozitați în frigider. Sunt produse de calitate, care din punctul meu de vedere merită fiecare bănuț.


Cu noul set de tigăi Tefal Ingenio Expertise gătitul este o plăcere!

joi, 4 octombrie 2018

Deliciu cu hribi, parmezan si oua posate





Ce spuneți de un deliciu cu hribi? Dacă vă plac hribii la fel de mult ca și nouă, neapărat trebuie să încercați și această rețetă. Se pregătește foarte ușor acest preparat și abia reușești să te abții să nu mănânci toată tigaia. 


Ingrediente:

400 g hribi
1 ceapă mică
1/2 ardei capia
2 linguri cremă de brânză
50 g parmezan
50 ml vin alb
sare
piper
1 linguriță ierburi de grădină
1 lingură ulei de măsline
pătrunjel verde
Pentru ouăle poșate:
3 ouă
1.5 litri apă
2 linguri oțet
sare


Mod de preparare:
Cureți hribii, îi speli bine și îi fierbi cam 25 de minute. Îi scurgi bine de apă, apoi îi tai bucățele nu prea mici. Ceapa curățată o toci mărunt. Ardeiul curățat de semințe îl tai felii.
Pui uleiul la încins într-o tigaie, adaugi ceapa și hribii și îi innăbuși 3-4 minute, apoi adaugi și ardeiul. 




Amesteci, îi sotezi 1-2 minute, apoi torni o căniță de apă. Presari sare, piper, ierburile de grădină și amesteci totul. 



Dai focul potrivit, acoperi tigaia cu un capac și lași să scadă lichidul. Adaugi vinul, lași să se evapore alcoolul, apoi pui și crema de brânză.



Amesteci până se dizolvă complet. Adaugi parmezanul ras și amesteci ușor. După ce se topește oprești focul.







Între timp pregătești ouăle poșate: 
Într-o cratiță mai înaltă pui apa cu oțetul și sare. Când apa începe să clocotească, dai focul la mic. Spargi primul ou într-o căniță. Cu un tel amesteci în apă și formezi un vârtej. Dai drumul ușor oului din cană, îl lași să fiarbă la foc mic, cam 3 minute și jumătate. Îl scoți cu o paletă. La fel procedezi și cu celelalte ouă. Așezi ouăle peste soteul de hribi fierbinte, iar deasupra presari pătrunjelul tocat mărunt. 




luni, 1 octombrie 2018

Tort cu crema de piersici si zmeura



Astăzi aniversăm 13 ani de căsnicie și nu puteam lăsa să treacă acest eveniment fără a pregăti un tort. Îmi doresc să fim sănătoși, uniți și să ne creștem frumos prințesele.

Ingrediente:

- pentru blat:
150 g unt
100 g ciocolată neagră 50% cacao
3 ouă mari
50 ml smântână
50 ml lapte
100 g zahăr
80 g făină
50 g nuci măcinate
1/2 linguriță scorțișoară
20 g cacao
1 praf de sare
1 linguriță esență de vanilie


-pentru creme:
500ml frișcă lichidă
250 g mascarpone
120 g zahăr măcinat
500g zmeură congelată
1borcan compot de piersici
20 g gelatină + 100 ml apă

-pentru glazură:
50g ciocolată neagră
50ml frișcă lichidă

-pentru decor:
150 ml frișcă lichidă
2 linguri zahăr

Mod de preparare:

Blatul:
Topești ciocolata împreună cu untul pe foc mic. Amesteci pentru a omogeniza compoziția.


Când amestecul e complet omogen oprești focul. Adaugi esența de vanilie, zahărul măcinat și amesteci din nou. Lași crema deoparte.
Într-un alt vas amesteci făina cu nucile, cacaoa, un vârf cuțit de sare și o jumătate de linguriță de scorțișoară și amesteci ușor.


Separi ouăle. Gălbenușurile le pui în crema de ciocolată. Amesteci din nou în crema de ciocolată apoi adaugă și ingredientele uscate pe care le încorporezi cu grijă. Adaugi smântâna și laptele și amesteci după fiecare.


Albușurile le bați spumă tare cu un praf de sare apoi le încorporezi în crema de ciocolată cu mișcări de jos în sus.


Preîncălzești cuptorul la foc mediu ( 180 de grade ) și tapetezi cu hârtie de copt fundul unei tăvi (cu diametru de 23cm) și ungi pereții cu unt. Torni compoziția în tavă și nivelezi. 


Coci blatul timp de 25-30 de minute. Oprești focul și o mai lași 5 minute în cuptor apoi scoți tava pe un grătar la răcit
.


Crema de zmeură:

Pui zmeura într-un vas cu 3 linguri de zahăr și lași să clocotească pentru 10 minute, 


apoi o sfărâmi cu o furculiță și o strecori, pentru a scăpa de semințe și lași să se răcească complet.

Mixezi frișca lichidă cu zahărul măcinat apoi adaugi mascarpone și omogenizezi. Împarți compoziția în 2 vase, păstrând mai mult într-un vas. Peste această compoziție adaugi 250 g din sosul de zmeură răcit și omogenizezi. Dacă ți se pare prea acrișoară compoziția, mai poți adăuga zahăr.





Hidratezi 10g gelatină în 50 ml de apă rece pentru 10 minute, apoi o încălzești pe baie de aburi și amesteci ușor până se omogenizează. O lași să se răcească puțin și o amesteci cu crema de zmeură. 



Crema de piersici:

Pasezi 250g piersici cu blenderul vertical.

Adaugi piureul de fructe în vasul cu mai puțină cremă mascarpone și omogenizezi. 



Tai cubulețe 2 jumătăți de piersică și le adaugi peste cremă și amesteci ușor. 



Hidratezi 10g gelatină în 50 ml de apă rece pentru 10 minute, apoi o încălzești pe baie de aburi și amesteci ușor până se omogenizează. O lași să se răcească puțin și o amesteci cu crema de piersici.

După ce blatul s-a răcit complet îl tai în două pe orizontală și așezi unul din blaturi pe platou în interiorul unui inel, torni crema de piersici și așezi deasupra cel de-al doilea blat, apoi torni crema de zmeură (păstrând 150g pentru a îmbrăca tortul) și nivelezi. Lași tortul în frigider pentru 2-3 ore sau peste noapte. 


Înainte de a desface inelul treci cu grijă de jur-imprejur cu un cuțit pentru a dezlipi marginile.


Mixezi crema păstrată și îmbraci tortul.

Pentru glazura de ciocolată încălzesti frișca lichidă până aproape de punctul de fierbere. Oprești focul și adaugi ciocolata neagră ruptă bucățele și amesteci bine. O lași să se răcească și torni peste marginile tortului, lăsând să curgă ușor peste margini.
Ornezi după imaginație. Eu am mixat frișca lichidă și am făcut câteva moațe și am folosit zmeură pentru a orna tortul.