vineri, 25 octombrie 2013

Prajitura cu nuci si branza


Ador prajiturile cu blat din nuci. Daca si voua va plac va recomand cu drag aceasta reteta.Va garantez e grozav de buna. 

Ingrediente:
Pentru blat: 
6 albusuri
100g zahar
200g nuci
1 esenta de rom
3 linguri faina

Pentru crema: 
600g branza de vaci
100g zahar
6 galbenusuri
1/2 pachet unt
1 esenta portocale
100ml lapte
1 ciocolata

Mod de preparare:
Bati albusurile spuma tare, adaugi zaharul si bati in continuare pana se topeste. Pui nuca macinata, 

esenta de rom, faina si amesteci foarte usor de jos in sus, cu o lingura de lemn. Torni compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina,
o introduci la cuptor pentru 20-30 de minute pana se rumeneste, dupa care o lasi sa se raceasca.
Amesteci galbenusurile cu laptele, zaharul si esenta de portocale. Asezi pe baie de aburi si amesteci continuu pana devine ca o smantana mai groasa. Dai deoparte si lasi la racit. Mixezi branza, adaugi crema de galbenusuri, untul si omogenizezi foarte bine.
Peste blat torni crema de branza, o intinzi

 si apoi razi ciocolata peste aceasta. Dai prajitura la rece pentru 2 ore inainte sa o servesti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu