duminică, 8 decembrie 2013

Prajitura cu caise si iaurt


Va recomand o reteta delicioasa, foarte usor de pregatit. Eu am descoperit-o pe blogul Violetei si mi-a placut foarte mult.


Ingrediente:

pentru blat:

4 oua
4 linguri zahar
4 linguri ulei
4 linguri faina

pentru crema si jeleu:

500 gr caise 
250 gr iaurt de caise
250 gr frisca lichida
4 linguri zahar pudra
4 linguri zahar tos
300 ml apa
3 plicuri gelatina 

 

Mod de preparare:

Bati ouale cu zaharul apoi adaugi uleiul si faina. Omogenizezi si torni in tava tapetata cu hartie de copt .

Dai la cuptor pentru 20-25 de minute, pana se rumeneste foarte putin pe margini.
Din 300 ml apa, caise si cele 4 linguri de zahar faci un compot. Il lasi sa se raceasca. Daca nu gasesti caise la supermarket, poti folosi si caise din compot gata preparat. 
Pui blatul pe o tava si pui o forma dreptunghiulara reglabila in jurul lui. Insiropezi cu aproximativ 100 ml de compot.
Bati frisca lichida  pana devine ferma. Adaugi iaurtul putin cate putin si il incorporezi.
Scoti caisele din compot, indepartezi pielita si le pasezi. Le adaugi peste frisca.
Amesteci bine, pana se omogenizeaza compozitia.
Dizolvi 2 plicuri de gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj, o lasi sa se raceasca apoi o incorporezi usor in crema.
Intinzi crema peste blat si o nivelezi cu o spatula. Dai la rece pana se intareste crema.
Dizolvi un pliculet de gelatina si il adaugi in compotul ramas. Torni deasupra cremei si dai la frigider pentru cel putin doua-trei ore.
Lasi sa se intareasca jeleul si tai prajitura cu un cutit bine ascutit.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu