sâmbătă, 10 mai 2014

Tort cu cirese si crema mascarpone


Ingrediente: 
8 oua, 
10 linguri de zahar, 
8 linguri de faina, 
3 linguri de cacao, 
1 lingura ulei, 
½ lingurita praf de copt

Pentru umplutura: 
500 ml frisca lichida, 
500 g cirese, 
100 g migdale feliate, 
250g mascarpone


Mod de preparare: 
Prepararea blatului: Bati albusurile cu un praf de sare pana obtii o spuma tare. Adaugi lingurile de zahar, galbenusurile, lingura de ulei si cele doua de apa rece. Adaugi, faina cernuta cu praful de copt si cacao si bati in continuare pana se omogenizeaza compozitia, apoi o torni intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt, de 24 cm diametru.

Lasi sa se coaca timp de 30-40 min, pana trece testul cu scobitoarea. Scoti blatul din cuptor, si il lasi pe un gratar sa se raceasca.
Scoti samburii de la cirese, dupa ce le alegi pe cele mai frumoase pentru decor si le lasi un timp cu zahar sa-si lase zeama. Sucul rezultat de la cirese il pui pe foc pana se leaga ca un sirop gros. Mixezi 400 ml din frisca. Cand s-a intarit, adaugi siropul de cirese racit si un plic de gelatina, tinuta in prealabil in apa si apoi incalzita sa devina fluida (conform instructiunilor de pe plic).

Tai blatul în trei. Cu o pensula umezesti cu un sirop cele trei blaturile, de preferinta tot de la cirese. Asezi primul blat pe un platou, torni jumatate din crema de frisca roz, 

apoi asezi al doilea blat, iar in centru celui de al doilea blat asezi ciresele ca o movila  sudate cu 2-3 linguri de crema mascarpone. Marginea ramane libera.


si acoperi cu restul de crema roz. Asezi apoi si cel de-al treilea blat, pui inelul formei de tort si dai la rece pentru minim 2 ore.
Bati si restul de 250 ml de frisca. Umpli cu frisca alba pana deasupra cireselor, apoi asezi si cel de-al treilea blat. Ornezi cu frisca ramasa, fulgi de migdale si cirese, 

apoi dai tortul la rece pentru minim 2 ore.



Va doresc pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu