marți, 12 mai 2015

Paste cu carne sub capac de aluat




Daca sunteti in pana de idei si vreti sa pregatiti ceva delicios, va recomand reteta de mai jos.

Ingrediente:
-pentru aluat:
250 g faina
60 ml ulei de masline
1 galbenus de ou
1/2 varf de cutit de sare
5 linguri lapte

-pentru umplutura:
250 g paste tagliatelle
300 g pulpa de porc
200 g rosii cherry
1 fir de carnat afumat
3 catei de usturoi
1 ceapa galbena
1 ardei rosu
sare
piper
ulei de masline
1 ou pentru uns aluatul

Mod de preparare:
Pentru aluat pui faina inr-un castron si faci in mijloc o adancitura in care pui galbenusul, sarea, uleiul de masline si laptele. Framanti pana cand aluatul are o consistenta elastica si maleabila. Invelesti aluatul intr-o folie alimentara si il dai la rece.
Intr-un wok pui ulei de masline, adaugi carnea taiata cuburi potrivit de mari si carnatul taiat rondele. Prajesti bine atat carnea cat si carnatul amestecandu-le din cand in cand pana sunt rumene. Adaugi apoi rosiile intregi, pui sare si piper dupa gust,


apoi adaugi un pahar de apa si acoperi cu un capac si lasi sa fiarba la foc mic pana cand carnea este patrunsa.
Adaugi cateii de usturoi rasi, mai lasi 1-2 minute dupa care stingi foc.
In alta tigaie pui putin ulei de masline si adaugi ardeii si ceapa taiate fasii lungi. 


Pui sare, piper si lasi sa se prajeasca la foc mic pana cand legumele se inmoaie si sunt rumene.
Intr-o oala pui apa cu sare la fiert. Cand apa fierbe pui pastele si le lasi timp de 8 minute. Le strecori si le amesteci cu carnea si legumele calite, apoi torni continutul intr-o tava ceramica rezistenta la cuptor.


Intinzi aluatul intr-o foaie potrivit de groasa, de cca 5 mm si il decupezi dupa forma tavii pe care ai pregatit-o.
Asezi foaia de aluat decupata peste tava, sigilezi bine cu degetele pe margini si apoi pensulezi toata suprafata cu ou batut.


Introduci tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 30-35 de minute, pana cand aluatul se rumeneste frumos.  



 Pentru aceasta reteta am avut ca sursa de inspiratie o reteta de la Angi. E absolut delicioasa si v-o recomand cu drag.

3 comentarii: