luni, 10 august 2015

Dulceata de mure cu Green Sugar


Deoarece in urma cu aproximativ o luna de zile am castigat o punga de zahar gelifiant la un concurs organizat de Alice Ciobanu in colaborare cu Green Sugar, m-am decis sa pregatesc o dulceata delicioasa de mure.

Ingrediente:
1 kg mure
523 g zahar gelifiant Green Sugar
100ml apa

Mod de preparare:
Speli murele apoi adaugi zaharul gelifiant 


si amesteci bine, pana se omogenizeaza compozitia. 


Adaugi 50-100 ml de apa, in functie de cat de zemoase sunt fructele.


Dai in cateva clocote, amestecand din cand in cand si indepartand spuma care se formeaza. 
Dupa 7-8 minute, pentru a proba daca dulceata este gata introduci o farfurie in congelator timp de cateva minute, apoi pui o cantitate mica de dulceata pe farfurie. Daca, dupa racire, consistenta e buna, atunci dulceata este gata, daca nu, mai lasi sa fiarba, timp de cateva minute.


Torni dulceata fierbinte in borcanele sterilizate in prealabil. 


Infiletezi bine capacele, apoi le intorci cu fundul in sus timp de 15 minute, apoi le acoperi cu o patura groasa si le lasi sa se raceasca usor.
Din cantitatile de mai sus mi-au iesit 3 borcanele de 400g.




2 comentarii: