joi, 15 octombrie 2015

Biscuiti cu fulgi de ovaz, salam si cascaval





M-am gandit sa va fac pofta si voua de niste biscuiti deliciosi. Aceasta reteta delicioasa am vazut-o pe blogul Mariei cu ceva timp in urma si mi-a ramas gandul la ea. E absolut delicioasa si v-o recomand cu drag.

Ingrediente:
200 g cascaval
200 g unt
200g salam uscat
2 oua
150 g fulgi de ovaz
200 g faina
boia de ardei dulce
piper
chimen
1 varf cutit sare
1/2 lingurita praf de copt



Mod de preparare:
Freci untul cu putina sare, apoi adaugi ouale pe rand si omogenizezi compozitia.


Adaugi condimentele, apoi cascavalul ras, 


fulgii de ovaz 


si incorporezi, treptat, faina amestecata cu praful de copt. Framanti cu mana pana obtii un aluat usor moale si putin lipicios, pe care il pui intr-o folie si il dai la frigider pentru o ora.


Feliezi salamul, dar nu foarte subtire. 


Infainezi masa de lucru si intinzi aluatul in foaie subtire de 2 mm grosime.
Decupezi aluatul, astfel incat diametrul decupajului sa fie mai mare decat diametrul feliilor de salam.


Asezi cate o felie de salam peste cate o rondea de aluat si acoperi cu alta rondea de aluat. Presezi marginile aluatului, ca sa ramana lipite in timpul coacerii si asezi rondelele in tava tapetata cu hartie de copt.


Dai tava la cuptor pentru 20-25 de minute, la 180 de grade, pana cand se rumenesc rondelele.



Mie mi-au iesit 2 tavi cu biscuiti: unii umpluti cu salam 


si altii simpli.


2 comentarii:

  1. Ia uite ce am gasit eu aici!
    Ma bucur ca ti-a placut retete!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, a fost delicioasa. Va felicit pentru retetele minunate pe care le pregatiti si ni le impartasiti. Pupici!

      Ștergere