luni, 31 octombrie 2016

Hamburger din carne de strut



Asa cum va spuneam zilele trecute, am avut sansa de a testa carnea de strut, aceasta fiindu-mi oferita de Gourmet de Strut in campania Buzzstore. Va recomand sa o achizitionati si voi de pe site-ul www.GourmetDeStrut.ro. Daca introduceti codul 10101116 veti beneficia de o reducere de 15% la fiecare comanda. Cei din Bucuresti si zonele limitrofe beneficiaza de transport gratuit in perioada 15 octombrie - 1 decembrie 2016.
Caracteristicile si versatilitatea carnii Gourmet de strut o transforma in alegerea ideala atunci cand doresti sa prepari o masa usoara, o cina sau un pranz bogate nutritiv si gustoase.
Carnea de strut este carne rosie si se apropie foarte mult ca textura si gust de cea de vitel sau vita, in functie de varsta de sacrificare. Este bogata in proteine, dar saraca in grasimi. Un studiu recent al USDA a comparat valorile nutritive ale carnii de pui, vita si strut.Studiul indica foarte clar ca, pe langa celelalte tipuri de carne, carnea de strut este net superioara din punctul de vedere al beneficiilor pentru sanatate, deoarece contine mai putine grasimi si, in mod special, este mai saraca in colesterol. 
Va invit sa incercati si alte retete testate de mine, pregatite din carne de strut: Gulas din carne de strut si Rulada din carne de strut cu legume .
Le-a venit randul si burgerilor. Desi nu sunt mare amatoare de hamburgeri de la firme renumite de la noi din tara, pot spune cu mana pe inima, ca acesti hamburgeri, au iesit deliciosi. Fiind pregatiti la gratar au putut fi consumati de intreaga familie (inclusiv de catre pitica noastra de 6 ani).

Ingrediente:
6 burgeri
6 chifle de paine
1 rosie
6 felii de branza topita Cheddar / cascaval
6 frunze de salata
Maioneza / ketchup / sos de rosii / mustar


Mod de preparare:
Pui chiftelele pe grillul bine incins, cat inca acestea sunt congelate. 


Dupa ce s-au facut bine le asezi intre celelalte ingrediente alese pentru hamburger.
Tai chiflele (eu am folosit 3 chifle din faina alba si 3 din faina integrala) in doua, pe orizontala. Tai rosia felii. Speli frunzele de salata si le usuci cu servetele de hartie.

Asezi ingredientele in interiorul chiflelor 


si poti adauga ketchup / maioneza / mustar /sos de rosii, dupa preferinta.
Eu zic ca merge de minune un hamburger alaturi de o bere.
Va doresc pofta buna!


6 comentarii:

  1. Mi se pare foarte interesanta oferta celor de la Gourmet de strut. O sa intru sa citesc mai multe informatii despre carnea de strut, deoarece nu stiam ca este atat de sanatoasa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merita testata carnea de strut, deoarece este foarte sanatoasa.

      Ștergere
  2. O gustare sanatoasa si rapida, as incerca si eu hamburgherii acestia, mai ales ca sunt gata formati si trebuie doar sa-i lasi cateva minute pe grill si sa-i asezonezi cu ce iti place

    RăspundețiȘtergere