duminică, 16 ianuarie 2022

Prajitura cu mere, nuci si branza




Aveți poftă de o prăjitură delicioasă și foarte ușor de pregătit? Aceasta este! E cea mai bună prăjitură cu mere și brânză pe care am mâncat-o. Neapărat trebuie să o încercați pentru a vă convinge!

Ingrediente:


-pentru blat 
(35 x 25 cm):
3 ouă mari
60g zahăr pudră vanilat
sare
70 ml lapte
70ml ulei
1 lingură praf de copt
16 linguri faină

- crema 1:
1 kg mere
4-5 linguri zahăr
scorțișoară
80g nuci
30g unt

- crema 2:
550g brânză de vaci
90g zahar cu aromă de citrice
3 ouă
1 plic budincă de vanilie
30g stafide


Mod de preparare:
Pentru umplutură, se curăță merele și se dau pe răzătoarea mare. Se storc de zeamă și călesc în unt cu zahăr pentru 5-7 minute (să nu fie prea uscate). Când sunt gata, se adaugă  scorțișoara și nucile tocate grosier și se lasă să se răcorească.


Pentru blat, se bat ouăle cu zahărul și un praf de sare până se spumează ușor. Se adaugă apoi uleiul și se amestecă până se încorporează. Se amestecă făina cu praful de copt și se cern peste amestecul precedent alternând cu laptele. Aluatul trebuie să curgă când e luat cu lingura dar să fie mai gros decât cel de clătite.


Se toarnă aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt (35 x 25 cm) și se introduce pentru 12-15 minute în cuptorul încins la 180 de grade C. 



Pentru crema 2, se mixează brânza de vaci cu ouăle, zahărul și budinca de vanilie. 


La final se încorporează stafidele.


Se scoate tava și se întinde amestecul de mere călite și apoi se toarnă crema de brânză. 




Se nivelează și se introduce tava în cuptor pentru cca. 30-35 de minute.


Se lasă să se răcorească și apoi se porționează.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu