Ce spuneți de o prăjitură rapidă și delicioasă cu mere și dovleac? Haideți repede cât mai este! La noi a dispărut rapid din farfurie.
Ingrediente:
3 ouă
150ml ulei de floarea soarelui
100g dovleac (după ce a fost copt și scurs de apă)
esență de portocale
200g făină de grâu
75g făină de migdale
80g zahăr
10g praf de copt
sare
o lingură scorțișoară
3 mere
20g felii de migdale
Mod de preparare:
Într-un castron se pun toate ingredientele uscate: făina de grâu și făina de migdale, zahărul, sarea, scorțisoara și se omogenizează.
Separat se pun ouăle, uleiul și se bat cu un tel pentru un minut, apoi se adaugă piureul de dovleac rece, care în prealabil a fost copt, scurs de apă și tocat cu ajutorul unei mixer vertical.Eu am folosit dovleac de la congelator. După ce omogenizăm compoziția se adaugă ingredientele uscate și se omogenizează bine.
Se introduce tava în cuptorul preîncălzit pentru 35 de minute, la 180 de grade C, până când aluatul se rumenește frumos și trece testul scobitorii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu