Am pregătit recent acest cordon bleu și a fost foarte apreciat de fetele mele. Chiar m-au întrebat când îl mai pregătesc. Rețeta am descoperit-o la Rocsi, pe site-ul bucataras.ro.
Vă invit să încercați și voi rețeta, să vă convingeți cât e de delicioasă.
Ingrediente:
2 dovlecei
4 ouă
9 felii de șuncă
18 felii de cașcavcal
faină albă
pesmet
sare
piper
boia de ardei dulce
pudră de usturoi
1 lingura ulei de măsline
Mod de preparare:
Se spală dovleceii, se șterg cu niște șervețele și se curăță. Se taie felii subțirele cu un cuțit, se presară cu sare și se lasă într-o sită pentru 20 de minute. Se scot pe un tocător și se șterg cu servețele, de surplusul de apă.
4 ouă
9 felii de șuncă
18 felii de cașcavcal
faină albă
pesmet
sare
piper
boia de ardei dulce
pudră de usturoi
1 lingura ulei de măsline
Mod de preparare:
Se spală dovleceii, se șterg cu niște șervețele și se curăță. Se taie felii subțirele cu un cuțit, se presară cu sare și se lasă într-o sită pentru 20 de minute. Se scot pe un tocător și se șterg cu servețele, de surplusul de apă.
Într-un bol se bat ouăle spumă cu sare și piper. În alt bol se amestecă pesmetul cu sare, piper, boia dulce și puțină pudră de usturoi. Făina albă se pune pe altă farfurie.
Se montează pe un tocător cordonul. Se așează o felie de dovlecel, una de șuncă, una de cașcaval și iar una de dovlecel, de preferat să aibă mărimea celei de jos. Se procedează astfel până se termină feliile de dovlecel.
Se așează în tavă, unul lângă altul.
Se introduce tava în cuptorul încins, la 200 de grade C, pentru 25 de minute, până se rumenesc frumos.
Când sunt gata, se scot din cuptor. Se feliază și se servesc, simpli, cu salată, cu muraturi. Noi i-am servit cu salată de sfeclă roșie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu