Conform www.csid.ro consumul de soia este recomandat în caz de astenie, surmenaj, convalescenţă, hepatită, diabet, gută, reumatism, dislipidemii, ateroscleroză, hipertesiune arterială, cardiopatie ischemică, obezitate.
În plus, datorită conţinutului său bogat în proteine integrale este un aliment
de bază pentru dieta vegetarienilor, care poate suplini absenţa proteinelor
animale.
Fitosterolii, lecitina, acizii graşi Omega-3 şi alte substanţe din compoziţia seminţelor de soia împiedică dezvoltarea celulelor canceroase, în special în cazul cancerului mamar.
Soia are efecte benefice şi în ceea ce priveşte funcţionarea tractului digestiv, uşurând procesele digestive şi de asimilare. Consumarea produselor pe bază de soia duce şi la un mai bun reglaj în ceea ce priveşte ciclurile menstruale.
Izoflavonele, adică acei compuşi asemănători hormonilor feminini, contribuie la echilibrarea organismului femeilor aflate la menopauză, precum şi la combaterea efectelor menopauzei – osteoporoză, bufeuri, stări psihice contradictorii, circulaţie proastă.
Fitosterolii, lecitina, acizii graşi Omega-3 şi alte substanţe din compoziţia seminţelor de soia împiedică dezvoltarea celulelor canceroase, în special în cazul cancerului mamar.
Soia are efecte benefice şi în ceea ce priveşte funcţionarea tractului digestiv, uşurând procesele digestive şi de asimilare. Consumarea produselor pe bază de soia duce şi la un mai bun reglaj în ceea ce priveşte ciclurile menstruale.
Izoflavonele, adică acei compuşi asemănători hormonilor feminini, contribuie la echilibrarea organismului femeilor aflate la menopauză, precum şi la combaterea efectelor menopauzei – osteoporoză, bufeuri, stări psihice contradictorii, circulaţie proastă.
Ingrediente:
250g soia boabe
1/2 ardei roșu
1 roșie
1 legătură ceapă verde
1 morcov
1/2 ardei roșu
1 roșie
1 legătură ceapă verde
1 morcov
1 frunză
de dafin
200g afumătură
1 legatură pătrunjel
200g afumătură
1 legatură pătrunjel
sare
piper
Mod de preparare:
Mod de preparare:
Soia spălată o pui într-un
vas cu apă să se îmnoaie de seara.
A doua zi scurgi apa și o pui într-un vas cu
apă caldă să fiarbă.
O lași să clocotească câteva minute, scurgi apa, clătești boabele
sub jet de apă rece apoi le pui din nou la fiert cu apă caldă și frunza de
dafin.
Cureți și speli legumele.
Ceapa o tai felii, morcovul îl dai pe răzătoarea mică, roșia și ardeiul le tai cubulețe. Mușchiul îl tai felii. Adaugi legumele si afumătura peste soia.
Cureți și speli legumele.
Ceapa o tai felii, morcovul îl dai pe răzătoarea mică, roșia și ardeiul le tai cubulețe. Mușchiul îl tai felii. Adaugi legumele si afumătura peste soia.
Pui sare și piper după gust. Lași să fiarbă până când
se înmoaie soia. Adaugi pătrunjelul tocat și servești.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu